Actes 8 Març

Avança el Pla de sostenibilitat turística ‘Menorca Reserva de Biosfera – Turisme 0CO2’

Menorca es vol consolidar com un referent en matèria de turisme sostenible i avança en el seu Pla de sostenibilitat turística ‘Menorca Reserva de Biosfera – Turisme 0CO2’ per aconseguir-ho. La darrera de les convocatòries de contractació publicades ha estat la del disseny de la xarxa de rutes marítimes, de la qual s’espera que la contractació es faci a finals del mes de juliol.

Cal afegir també que durant els últims mesos s’ha iniciat amb el procés per a la realització del disseny de la xarxa de rutes terrestres i el projecte d’identitat visual d’aquesta, projectes dels quals ja s’han fet públiques les convocatòries de contractació. Per altra banda, també es preveu que pròximament es convoqui el procés per a la gerència del Pla, així com la publicació de les licitacions de la xarxa Wi-Fi solar, l’aplicació mòbil turisme 0CO2 o el condicionament de miradors estel·lars, entre d’altres.

La Presidenta del Consell, Susana Mora ‘ha destacat que amb aquest projecte ‘pretenem el desenvolupament i consolidació dels productes turístics com la naturalesa com a reclam principal, sensibilitzar al sector turístic sobre la millora de les instal·lacions, la sostenibilitat, l’eficiència energètica, així com la recuperació i embelliment d’equipaments associats als espais naturals, i l’articulació de suports digital i accions de promoció’.

Cal recordar que el pilar fonamental del projecte és la creació del concepte ‘Turisme 0Co2’ que crearà una xarxa de rutes i itineraris per connectar la terra, el mar i el cel de Menorca, i que compten amb interès turístic pels seus atractius naturals, patrimonials, astrològics, gastronòmics, etnològics o geològics. Inclouran un desplegament d’elements d’interpretació i senyalització i d’equipaments de nova creació per fer-los atractius a diferents tipus de turisme sostenible (cultural, esportiu, d’observació, submarí…) dins i fora de temporada, creant activitats i equipaments aprofitables també pel sector turístic i ajudant a desestacionalitzar-lo.

El projecte compta amb un pressupost total de 2,98 milions d’euros, dels quals la Secretaria d’Estat aportarà aproximadament el 40% del total, el Govern balear un altre 40%, i la resta el Consell Insular.

Xarxa de rutes marítimes
A través d’aquest projecte es vol crear rutes i itineraris per la mar posant en valor el patrimoni natural i històric/cultural de la relació de Menorca amb la mar i des de la mar. Aquest patrimoni podrà ser submergit o emergit. El que es pretén és fomentar les activitats socioeconòmiques al voltant del medi marí, especialment en allò relacionat amb el turisme, l’esport i l’ús de transport marítim, des de caiac i vela a barques, així com la pràctica del submarinisme, entre d’altres.

Xarxa de rutes terrestres
L’objectiu final d’aquesta contractació és el disseny de, com a mínim, 15 rutes terrestres tenint en compte els objectius del present Pla de turisme 0CO2. Per a la realització d’aquestes rutes s’ha de tenir en compte l’equilibri territorial i la diversitat en el nivell de dificultat.

Disseny xarxa de rutes terrestres
A través d’aquest projecte es pretén assolir uniformitat i homogeneïtzació per a les rutes terrestres i els seus elements per tal que s’identifiqui com un conjunt únic de camins. En concret, s’haurà de crear una imatge corporativa global que inclogui la senyalització de les rutes, els panells informatius, espais d’avituallament, miradors, zones de descans o punts d’interès. En aquest sentit, s’haurà d’elaborar un llibre d’estil, així com també el disseny d’espais, equipaments, i senyalització per emprar a dins de la xarxa de rutes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.