El Govern proposa una multa de 200.000 euros per als organitzadors de l’esdeveniment de la plaça de toros de Palma

El Govern ha reunit en caràcter extraordinari i de forma semipresencial al Centre de Comandament Operatiu Integrat del Pla Territorial de Protecció Civil de les Illes Balears, en una trobada en la qual ha participat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, la Delegada del Govern, Aina Calvo, i el president de la FELIB, Antoni Salas, entre d’altres.

Garrido s’ha referit als distints incompliments de la normativa COVID dels darrers dies, assegurant que “les imatges que hem vist aquests dies no representen a Balears, corresponen a un turisme que ja hem dit que no volem a les nostres illes, com és el turisme de gatera i d’excessos”.

La consellera ha volgut refermar que a Balears “qui infringeix la normativa ho acaba pagant” i prova d’això és que s’ha fet una proposta inicial de sanció als organitzadors de la festa de la Plaça de Toros de Palma del 15 de juny per valor de 200.000 euros. De fet, Garrido també ha posat d’exemple una sanció ja ferma de 80.000 euros per a un establiment de Calvià per infraccions comeses ara fa un any.

Garrido ha explicat que, des que es va aprovar el decret sancionador per incompliments de la normativa COVID, el passat juliol, s’han aixecat 45.915 actes amb propostes de sanció de fins a 4,3 milions d’euros, amb la qual cosa “qui la fa la paga i s’ha de saber que les sancions s’acabaran cobrant”.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha anunciat també que el Govern iniciarà diligències prèvies, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, per investigar i trobar als impulsors de determinades situacions de risc a platges, vaixells i altres indrets que s’han pogut veure aquests dies a través d’imatges a les xarxes socials i als mitjans de comunicació.

Finalment, Garrido ha demanat a Delegació de Govern un reforçament de les forces i cossos de seguretat de l’Estat “perquè no estam davant una temporada turística normal”. Una petició que la Delegada, Aina Calvo, s’ha compromès a atendre, tenint en compte que ha avançat que “de cara al juliol arribarà un reforç de 300 efectius més entre Policia Nacional i Guàrdia Civil, alguns dels quals ja són a les illes”.

Calvo ha demanat prudència a tothom per “no veure amenaçat el tresor de la baixa incidència del virus que teníem fins ara” i ha demanat “no confondre llibertat amb llibertinatge”.

Per part seva, el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, Antoni Salas, ha mostrat la seva col·laboració per treballar en la millora dels efectius de les policies locals i en el reforç de la coordinació entre institucions i cossos d’emergències per evitar situacions de risc en les quals es pugui posar en perill la salut pública.

El CECOPI està format per representants de diferents àrees del Govern de les Illes Balears, coordinades per la Direcció General d’Emergències i Interior, la Delegació del Govern de l’Estat (Policia Nacional, Guàrdia Civil, COMGEBAL, UME i Sanitat Exterior, la FELIB, l’Ajuntament de Palma i els col·legis oficials de l’àmbit sanitari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.