S’eliminen més de deu tones de plantes invasores a Es Castell

Els darrers dos mesos, s’ha estat fent feina per eliminar les plantes invasores i exòtiques del municipi d’Es Castell.

Les accions les ha dut a terme una brigada del Consell Insular, a petició de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, amb la intervenció de personesmcontractades a través del SOIB.

En concret, s’ha intervingut a la zona de Santa Anna, Es Pouet i Sol de l’Est, arrencant plantes invasores del camí que passa per davant dels xalets, així com del penya-segat i de zones de difícil accés.

En total, s’han arrencat més de deu tones de plantes invasores.

Un perill per a la biodiversitat

Álvarez ha agraït la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

També s’ha fet una petita actuació a prop del polígon industrial, entre el camí d’en Verema i el polígon, arrencant plantes del gènere Carpobrotus.

Després d’aquesta gran actuació, en el futur es preveu dur a terme actuacions de manteniment. Més endavant, també s’actuarà a zones com la cala Sant Esteve.

La regidora de Medi Ambient, Marisa Álvarez, ha recordat que “les espècies invasores són una amenaça per a la biodiversitat local i podrien crear problemes mediambientals molt greus a Menorca si no es controla la seva expansió”.

A més, cal tenir en compte que els ecosistemes insulars com Menorca són especialment sensibles a la introducció d’espècies exòtiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.