Creixen les vendes en línia des de Menorca cap a la Península i Balears El 76% de les vendes que es produeixen a la plataforma Xuroa.com són per a clients de la geografia espanyola

Està creixent la venda en línia de productes de comerços de Menorca a consumidors de la Península i les Iles Balears. Aquesta afirmació de l’Associació empresarial de Comerciants de Menorca (ASCOME) deriva de l’estudi de les dades de venda recollides a través de la seva plataforma Xuroa.com. Aquest marketplace creat per la pròpia entitat i llançat a l’abril 2020, conté milers de productes dels més diversos sectors, i està 100% integrat per comerços i empreses de l’Illa.

El 76% de les vendes que es produeixen a la plataforma Xuroa.com són per a clients de gairebé tota la geografia espanyola. El 24% restant són vendes realitzades dins de Menorca.

És una molt bona notícia el fet que creixi la quantitat de comerços locals que es digitalitzen i venen fora de l’illa, trencant la possible falsa percepció que no tenim res a oferir cap a l’exterior.

A més, contràriament al que es pot suposar, molts d’aquests productes venuts no són de fabricació menorquina ni tampoc productes típics, sinó productes que es troben en tota la xarxa. La qual cosa demostra que podem competir a internet, i que les pimes locals tenen eines i recursos per fer-ho. Entre d’altres, la plataforma Xuroa.com.

Amb aquest procés de digitalització molts comerços locals estan trobant nous clients que no hagin aconseguit d’una altra manera. I això ha d’animar al fet que molts més comerços i empreses locals, qualsevol que sigui la seva grandària, situació o recursos es decideixin a digitalitzar el seu comerç.

Des ASCOME, entitat amb més de 40 anys d’història, consideren que aquest procés és imperiós, urgent i cada vegada més necessari. Dedicar un temps a la presència online dels negocis ja deixarà de ser una elecció en poc temps, per convertir-se en clau de subsistència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.