Actes 8 Març

La Bicicleta Voladora 2019 dels Cellers German R. Blanco, envellit en cubes de ciment Cupatge d’Ull de Llebre i Garnatxa, sense filtrar, sinó clarificat amb arcilles

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un gran negre de la D.O.Ca Rioja. Es tracta de “La bicicleta voladora”, collita de 2019 i que té els segells de vi ecològic, vi vegà i Lively Wines. Per tant estam davant un vi d’agricultura respectuosa, envellit en cubes ciment al llarg de 7 mesos amb un cupatge d’Ull de Llebre i Garnatxa. Està elaborat als cellers German R. Blanco, a San Adriàn, a la Rioja baixa. És un vi que no està filtrat, sinó clarificat amb arcilles.

NOTA DE TAST

VISTA: Capa molt baixa amb tons violacis.

NAS: Dominen els tocs làctics i les notes de fruites del bosc.

BOCA:  Fresc, accessible, lleuger. Molt bo de beure

MARIDATGE

Ideal per a embotits, formatges suaus, carns blanques, carns vermelles a la graella i carns al forn. Peixos blaus i bacallà. Cuina asiàtica.

Taules de pernil ibèric i embotits com el salsitxó, el xoriç, morcón, llonganissa, fuet i els nostres cuixot, carn i xulla, botifarró blanc i sobrassada vella.

També els formatges semis de Menorca o els gallecs de Tetilla i Arzua. També els formatges d’ovella tipus manxec.

Carns blanques com les de pollastre i conill li van de meravella. Pollastre al forn, pollastre amb gambes o amb escamarlans, pollastre a la cervesa, pollastre amb arròs. Conill amb cebes, conill amb pebres, conill a la graella amb all i oli, conill amb figues seques, conill amb salsa de bolets.

Porcella al forn amb compota de poma, porcella desossada amb salsa de cítrics, be al forn amb patates, espatlla o cuixa de be farcida de barret de Sant Antoni, be amb prunes i albercocs secs, costelletes de be a la graella.

Verat a la brasa, bacallà amb porros, bacallà gratinat amb all i oli de codony, escorball al forn amb patates, caldera de congre o de morena.

Pollastre al curri amb arròs basmati

Tàrtar de salmó, tataki de tonyina, gambes al curri groc, broquetes de rap i llagostins amb salsa satai, gyozas de marisc amb chutney de mango.

Si voleu saber més d’aquest vi jove, lleuger, expressiu, molt aromàtic i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.