Luzón Blanc de la DO Jumilla Vi Mediterràni amb un cupatge de Macabeu i Sauvignon Blanc

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi murcià de la DO Jumilla i que es defineix com a mediterràniament fruital. Es tracta del Luzón Blanco Colección, del Celler Luzón, elaborat amb un cupatge de Macabeu i Sauvignon Blanc a parts iguals. Es tracta d’un vi jove i amb molta fruita, embotellat sense passar per període de repòs i que ens anirà molt bé a les nits d’estiu.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color groc amb reflexes verdosos i brillants,

Nas: Presenta aromes de poma verda amb notes  de cítrics i fruita tropical.

Boca:  Entrada untuosa amb una acidesa molt equilibrada i persistent.

MARIDATGE

Marida amb tot tipus de marisc, crustacis a la graella amb all i julivert, peixos a la graella o al forn, peixos greixosos amb salses suaus. També li van les carns greixoses com l’ànec i l’oca. Verdures en tempura o saltades amb pernil o acompanyades de formatge.

Escamarlans a la planxa del Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Escamarlans o gambes fregides o a la planxa amb all i julivert, també fets a la graella o planxa i amanits amb oli d’oliva de Morvedra Vell i all i julivert picats.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

També marida a la perfecció pel seu punt d’acidesa amb els peixos greixosos, tant blancs com blaus, per tant acompanyarà un llobarro a la sal, a la graella o al forn amb patates, també orades elaborades de la mateixa manera o una morruda o una càntara al forn.

Corvina al caliu. Foto: Bep Al·lès@

Corbines i corballs a la graela, calderes d’anfós o de morena, passant per sopes de rap, calderes de gambes o de llagosta.

Marida amb el confit d’ànec, el foie micuit d’oca o el magret d’anec amb salsa de taronja o a la mel de Dolçamar.

L’arros amb molls a la flama al Rels Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Arròs a la paella amb molls a la flama, paella de bacallà amb gambes vermelles, pilotes de pollastre amb gambes vermelles…

Musclos a la brasa de Ses Voltes Espai Gastronòmic. Foto: Bep Al·lès©

Per als plats de marisc que poden anar des d’uns musclos amb maonesa a un tàrtar de salmó, passant per unes escopinyes al natural, unes gambes a la graella, unes navalles a la planxa o un llomantol a la thermidor.

Si voleu saber més d’aquest vi blan mediterràniament fruital el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella o també a la seva botiga on line www.vinum-menorca.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.