L’Ajuntament d’Alaior estrena façana totalment rehabilitada

Aquest matí, José Luis Benejam, batle d’Alaior, juntament amb Cristóbal Marqués, regidor d’Urbanisme, i Domingo Enrich, arquitecte, han presentat la finalització de les obres de rehabilitació de les Cases Consistorials d’Alaior.

Aquest projecte ha permès recuperar l’antiga prestància de la casa senyorial que compleix com a edifici municipal des del segle XVII, i que compta amb la qualificació com a Bé d’Interès Cultural.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «l’edifici, que ja era espectacular abans, ara llueix encara millor. És indispensable mantenir i conservar en bon estat els edificis històrics».

Les obres han consistit en la consolidació i rehabilitació de les dues façanes de l’edifici, per establir una imatge uniforme per conferir una continuïtat estètica. Ambdues façanes presentaven ja un cert grau de deteriorament en alguna de les seves parts, especialment la cara nord que dóna al carrer de la Sala.

Façana principal

La portada principal, d’uns 250 metres quadrats de superfície, s’ha netejat amb una tècnica especial i poc agressiva per tal de no afectar el material d’origen. A la cornisa s’ha aprofitat per instal·lar un sistema que evita el repòs d’aus en els sortints de l’edifici. També s’ha repassat tota la fusteria i les balconades.

Façana lateral

La major actuació s’ha dut a terme a la façana lateral, d’uns 350 m2. S’ha netejat completament, s’han substituït algunes pedres de mares i s’han reparat les motllures que embelleixen les portes i finestres.

Cal destacar que s’han obert dues finestres cegades de la planta superior, i també s’ha obert i embellit amb una persiana el buit del primer pis, tapiat en l’actualitat.

Finalment, s’ha aprofitat per pintar i adequar l’edifici nou municipal i adjacent a les Cases Consistorials a la imatge del nucli antic.

El cost total de les obres ha estat de 80.940 euros, finançats amb un fons procedent del superàvit produït en l’exercici de 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.