Limitar l’accés dels cotxes de lloguer al centre

Ciutadella torna a viure un estiu caòtic pel que fa a la circulació, que delata la manca d’aparcaments fora del perímetre del nucli urbà, com també accions com les que s’han pres a moltes ciutats turístiques que limiten l’accés de vehicles a les zones on es poden causar embussos, retencions i a la vegada dificultar l’aparcament dels residents.

La plaça des Born de Ciutadella és cada fosquet un caos circulatori de cotxes de lloguer que cerquen on aparcar, i que no sols creen embussos i coes, sinó que es dóna també una imatge de manca de previsió davant l’increment del turisme.

Són moltes les ciutats que han limitat l’entrada de vehicles de lloguer als seus nuclis urbans per tal de no col·lapsar-los, o evitar que els residents es quedin sense lloc on aparcar, tot cercant també el benestar dels que habiten la ciutat tot l’any.

Ciutadella necessita urgentment una remodelació de la seva circulació de vehicles, crear borses d’aparcament a la zona perimetral per als cotxes de lloguer, com s’ha fet amb els autocars, de la mateixa manera que s’hauria de fer una zona ACIRE per entrar al nucli antic els residents, en operacions de càrrega i descarrega i no haver de dependre dels horaris d’obertura i tancament fets a la mida del comerç i no del resident.

Finalment apuntar que hi ha zones com la part sud de la plaça des Pins, on hi ha l’aparcament dels autocars de servei discrecional que cada vespre omplen de cotxes de lloguer aquesta zona reservada per aquests tipus de vehicles, o aquells que aparquen a la zona verda per a residents o no respecten els aparcaments per a minusvàlids.

Ciutadella necessita, i queda clar, més zones per aparcar els cotxes de lloguer, més policia o crear noves places de policia turística, i sobre tot repensar i a la vegada actualitzar la circulació, tot passant per semàfors, zones ACIRE i aparcament soterrats propers al nucli antic.

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *