Unides Podem demana al Govern restriccions per a reduir els contagis a Menorca Jímenez creu que s’hauria d’escoltar els sanitaris i aposta per limitar les reunions socials i un major control a l’entrada de viatgers

Unides Podem veu amb preocupació l’augment de casos de la covid-19 a l’illa i considera que han de ser els experts sanitaris qui determinin si calen implementar mesures de contenció per eradicar la transmissió comunitària existent.

També volem agrair i destacar el sobre-esforç que els professionals de l’Àrea de Salut de Menorca estan duent a terme. Cal ser responsables en les nostres actituds i retornar els famosos aplaudiments que fèiem cada dia en les nostres balconades. Exposats a primera línia, desgast emocional i psicològic, escrupolosos amb el mètode, creiem que s’ha d’escoltar les observacions dels sanitaris.

Per aquests motius, i tenint en compte l’actual situació epidemiològica de Menorca, especialment per l’increment de les hospitalitzacions, veim fonamental prendre mesures. Som conscients que l’economia és vital per a moltes famílies, però precisament per a protegir-la s’ha de garantir que l’activitat no es vegi afectada per la covid-19, com està succeint amb el confinament de milers de treballadors. El coordinador insular d’Esquerra Unida – Esquerra de Menorca Pablo Jímenez aposta per la implementació temporal de mesures restrictives.

“Ha arribat el moment d’actuar. Després d’unes setmanes on s’ha intentat rebaixar l’índex de contagis i identificar els portadors del virus, és incongruent deixar sols en aquesta lluita al sector sanitari. Volem recuperar les xifres que ens han diferenciat, sense cercar culpables, cal ser valents i afrontar la realitat: Menorca necessita restriccions”, ha assenyalat.

El control en ports i aeroports és essencial i cal ser estrictes, rigorosos i comptar amb la col·laboració dels viatgers per a presentar la documentació necessària i se sotmetin a proves en destí.

A més, som partidaris de limitar les reunions de persones i actuar amb contundència contra els qui ho incompleixin. En aquest sentit, exigim a Delegació del Govern que coordini i elabori plans seriosos per a evitar aglomeracions o festes descontrolades que s’han detectat en diverses urbanitzacions turístiques.

“L’administració ha de posar les eines necessàries per a vetllar per la seguretat, que avui dia és salut, de tots els ciutadans. De tota manera, demanam a les persones contagiades o que han estat en contacte estret amb casos positius que s’aïllin, es confinin. S’han detectat persones que fan vida normal i suposen un perill sanitari per a la resta, sobretot per aquells que encara no estan 100% vacunats”, ha denunciat.

D’altra banda, insistim en què la única via per a deixar enrere la crisi sanitària és la vacunació. Demostrada la seva eficiència, científica i estadísticament està comprovat que el 90% dels ingressos hospitalaris a la comunitat són de persones sense completar el procés o que no estan vacunades. També demanam que s’empri l’aplicació Radar Covid, una eina que permet facilitar i millorar la traçabilitat dels contagis a l’Ib-Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.