El guió audiovisual i l’illa de Menorca, protagonistes d’una Jornada tècnica plena de noms de referència

El quart i penúltim dia de festival va iniciar-se amb una jornada tècnica on alguns dels showrunners televisius i guionistes de cinema més destacades del país van donar algunes claus de la seva feina, fos en clau de gènere, d’espais i localitzacions o de format, entre la gran pantalla i la domèstica. Van ser Núria Giménez Lorang, autora del recent fenomen cinematogràfic My Mexican Bretzel; Laia Foguet, cineasta menorquina i guionista de Crims; Pepe Coira, responsable de sèries com Hierro; Gema R. Neira, conductora d’èxits com Velvet, Las chicas del cable o Fariña; Albert Espinosa, escriptor i guionista, entre altres, de Polseres vermelles; David Desola, guionista del film d’èxit internacional El hoyo; i Ian Pons, director menorquí de videoclips i publicitat i responsable del recent anunci d’Estrella Damm a l’illa. Tots ells van poder dialogar a l’Ateneu de Maó en una Jornada tècnica que va acabar amb la presentació de l’associació Menorca Illa Audiovisual, entitat que neix amb la voluntat de visibilitzar, representar i defensar els interessos de tots els professionals del ram; de ser l’interlocutor amb les administracions i, en definitiva, de dinamitzar el sector a Menorca.

Durant la tarda van tenir lloc les projeccions a Ciutadella i Maó. L’Orfeó Maonès va tornar a acollir la secció de cinema balear, Balears en Curt II, on Doménech Boronat (Als que se’n van), Lalo García (No credit), Pedro Deltell (Las cenizas) i Juanjo Buendía (La leyenda de Oriol) van presentar-hi els seus curts. Al Pati mirador de Sant Francesc els assistents van poder gaudir de la sessió de Dj Javi FM mentre degustaven els menús de Bolets de Menorca i posteriorment la sessió de cinema, en la qual els cineastes Luis de Val i Diego Herrero van presentar el seu curtmetratge Una noche en el Cósmico.

Dissabte 17 el festival arriba al seu tancament, amb la sessió infantil Som Família i una altra dedicada a la Sostenibilitat, totes dues a l’Orfeó Maonès, així com la darrera sessió d’Illes en Curt al Cinema Canal Salat. Al vespre, el Pati mirador de Sant Francesc serà l’espai on tindrà lloc el tancament del festival, amb la cerimònia de clausura, anunci de palmarès i sessió retrospectiva dedicada a Juanjo Giménez, amb presència del director així com dels membres del jurat, format per Miki Esparbé, Marta Nieto i Joan Bover.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.