El Iris del 22 de juny de 1946

Degà de la prensa escrita de l'Illa

A l’edició del Setmanari El Iris del 22 de juny de 1946 a la portada s’anunciaven els actes de les festes de Sant Joan de 1946. Veim que la sortida de sa somereta per a començar es replec de caixers i cavallers era a les 3 des capvespre i que després d’haver-se celebrat els actes del capvespre i fosquet del dissabte de Sant Joan, quan s’iniciava sa beguda a cal caixer senyor als carrers i places de Ciutadella s’encenien els festers.

El dia de Sant Joan sa somereta sortia a les 7 del matí de cas caixer senyor i el replec des capvespre començava a les 3, i abans de davallar as pla es celebrava “el breu caragol de Santa Clara” conegut popularment com “es caragol des casats”. Les festes es tancaven amb els focs artificials a la plaça des Born.

Estava previst pel dia 28 de juny, festivitat del Sagrat Cor de Jesús, la benedicció del nou Monestir de Santa Clara, si bé es van celebrar jornades de portes obertes entre el 23 i el 27 de juny.

Es casaven a l’església del Roser de Barcelona Francisco Vitoria García i Angeleta Gornès Mascaró. En van ser testimonis Roman Vitoria i Florian Gazquez per part del nuví, mentres que per la núvia ho van ser Francisco Sáenz Iñigo i Josep Al·lès Quintana.

Josep Pons Lluch era nomenat Cap Local del Moviment.

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *