La Moncloa respon per escrit que no té constància d’espionatge contra ciutadans espanyols amb Pegasus

El president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat d’ERC Ernest Maragall
ACN Madrid .- El Departament de Seguretat Nacional, que depèn del Ministeri de la Presidència, no té constància d’atacs amb Pegasus contra ciutadans espanyols. Així ho assegura La Moncloa en una resposta per escrit a una pregunta formulada pel diputat del Congrés d’EH Bildu Jon Iñarritu. “No hi ha constància de denúncies, ni dades que avalin l’existència d’atacs amb el programa Pegasus a ciutadans espanyols”, afirmen. Recentment s’ha fet públic que el programari israelià s’hauria utilitzar per espiar periodistes, activistes i advocats. I és el mateix que s’hauria utilitzat per espiar l’expresident del Parlament Roger Torrent i el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall, segons va revelar ‘El País’ i ‘The Guardian’ al juliol 2020.
El diputat Iñarritu ha registrat diverses preguntes per escrit sobre aquesta qüestió. Entre altres coses, pregunta per què no es mencionen a l’informe de Seguretat Nacional del 2020 els atacs amb Pegasus, quines investigacions s’han fet sobre aquest programa, quants ciutadans espanyols han estat atacats per espionatge i si el govern espanyol sap qui hi ha darrere els atacs.
Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *