Les assegurances facturen 31.600 milions en la primera meitat de l’any, un 6,4% menys que el mateix període del 2019 El segment d'assistència sanitària ha crescut un 10% en els últims dos anys impulsat per la pandèmia

ACN Madrid .- Els ingressos de les asseguradores per primes a tancament de juny es van situar en 31.600 milions d’euros, un 5,5% més que l’any anterior, segons informa Unespa. No obstant això, el sector encara no ha recuperat els valors prepandèmics i factura un 6,4% menys que fa 24 mesos. Per segments, els que evolucionen millor són els de salut i multiriscos. Les assegurances d’assistència sanitària han incrementat els seus ingressos un 10% en comparació amb el 2019. Les pòlisses que protegeixen immobles, mentrestant, creixen un 9% en dos anys. L’assegurança de l’automòbil segueix sent la línia d’activitat que més negoci aporta, però no s’ha recuperat encara de la irrupció del coronavirus.

En termes de facturació se situa al mateix nivell en què estava el juny de 2020. No obstant això, encara no ha recuperat el terreny perdut i els 5.667 milions d’euros d’ingressos que genera actualment són un 3,4% menys que facturava al tancament del primer semestre del 2019.

La categoria ‘altres’, que engloba bona part de les assegurances lligades amb l’activitat empresarial, mostra una tendència positiva. Aquest bloc va aportar 4.868 milions d’euros al sector assegurador entre gener i juny de 2021, un 3,8% més que l’anotada fa un any i un 1,9% més que fa 24 mesos.

Els estalvis gestionats per l’assegurança de vida es mantenen estables en els últims dos anys. Al tancament del passat juny, les provisions tècniques ascendien a 194.763 milions

Les primes de vida mostren com el negoci de risc evoluciona favorablement, amb un creixement de més del 5%. En canvi, les aportacions a productes d’estalvi mostren un patró desigual. Els gairebé 9.000 milions ingressats per aquest concepte a finals de juny reflecteixen un augment de l’estalvi captat del 10,6% en comparació amb el 2020, però també un descens del 24,8% enfront de la situació existent en 2019 per aquestes mateixes dates.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.