SOS nucli antic de Ciutadella

Un estiu més Ciutadella no presenta la seva millor imatge, ni per als que hi residim ni per als que ens visiten. Carrers i aceres en mal estat, altres amb herbes que denoten que allà no s’hi fa net, brutor, renous, caos circulatori, manca de vigilància d’on hi com s’aparca… En definitiva, fa empegueir i no s’hi posa remei.

Aquella conciliació entre veïns i activitats econòmiques, especialment aquelles que causen renous i malestar als residents brillen per la seva absència i, mentres a uns, als que provoquen les renous i les molèsties sel’s “premia” amb no haver de pagar ocupacions de via pública, per exemple, als resident en cap moment se’ns ha fet una compensació, rebaixa o exempció a l’hora de pagar impostos com l’IBI, taxes de fems, etc. Per a uns molt i per a altres res.

Ciutadella està abandonada, està deixada de la de Déu en massa aspectes, i des de Dalt la Sala no s’hi posa remei, o no se n’hi vol posar i, que quedi clar que no és una cosa d’aquest equip de govern, sinó que es ve arrossegant des de fa legislatures.

Tenim massa mancances, no ens hem sabut adaptar a les pautes de creixement turístic, especialment en la dotació de funcionariat en molts de departaments com la policia, la brigada, etc. No es creen borses de feina adaptades a les necessitats reals del poble i açò es nota en un pèssim servei a la ciutadania.

Ciutadella s’ha de repensar, s’han de revisar moltes normatives i, de manera especial la que afecta al dret al descans dels residents, i que ara també afecta al dret al descans dels que estan allotjats als hotels del nucli antic.

Vivim del turisme i malvivim del turisme per una manca de planificació, de no saber conciliar el descans amb el dret a l’oci i al negoci econòmic. No és el mateix una terrassa al port de Ciutadella o a una zona comercial d’una urbanització, o del port, que una terrassa a un carrer on hi viuen, resideixen i dormen veïns que ensoldemà s’han d’aixecar prest per anar a fer feina, i açò –ho tocam amb les mans cada dia- desgraciadament passa ara per ara a Ciutadella i des de fa massa estona.

És per açò que als residents, els que vivim al nucli antic no ens queda altra que mobilitzar-mos, fer sentir la nostra veu i el nostre malestar i, fer arribar les nostres queixes més enllà de l’Administració local.

 

2 Comments on “SOS nucli antic de Ciutadella”

  1. Totalment d’acord. Els residents al nucli antic, som per el nostre equip de govern, ciutadans de segona. No és pot viure ni descansar bé amb les renous i cridòria dels bars del centre històric. A l’hora de pagar impostos som citades de primera.

  2. Totalment d’acord. Els residents al nucli antic, som per el nostre equip de govern, ciutadans de segona. No és pot viure ni descansar bé amb les renous i cridòria dels bars del centre històric. A l’hora de pagar impostos som ciutadans de primera. Bona editorial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.