La taxa d’atur administratiu baixarà del 10% al mes de juliol

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha afirmat avui en seu parlamentària que aquest estiu hi ha temporada turística perquè durant els mesos precedents s’han fet esforços i una tasca de contenció a fi d’arribar als mesos d’estiu i poder tenir una activitat laboral en bones condicions. En aquest sentit, ha afirmat que aquest esforç ha estat col·lectiu, per part d’empreses i treballadors, i permetrà tenir unes bones xifres d’ocupació laboral.

En concret, el conseller ha explicat que les xifres d’afiliació tornen a créixer interanualment, i que les dades d’atur acumulen quatre mesos consecutius de caiguda.

En aquest sentit, ha avançat que la setmana que ve, amb les xifres d’afiliació i atur corresponents al mes de juliol, es podrà comprovar que la taxa d’atur administratiu caurà per davall del 10 per cent. Una fita que mostra que “la situació relativa de Balears és molt més favorable que la resta del país”, ha indicat.

La temporada s’allargarà

D’altra banda, Negueruela ha expressat que l’esforç col·lectiu, el diàleg permanent amb agents econòmics i socials i l’escut de protecció establert entre tots ha donat com a resultat un marc de recuperació que ja es trasllada a l’economia de les Illes. Per això, ha afirmat que les Illes volen seguir essent un destí fiable amb un objectiu clar: “allargar la temporada turística, fins ben entrada la tardor. Novembre és la nostra aposta, el nostre repte, i el volem assolir tot i les dificultats existents”.

Intensa agenda a Madrid

D’altra banda, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball mantindrà demà a Madrid diverses reunions d’àmbit turístic, per seguir treballant a favor del teixit productiu de les Illes Balears.

En primer lloc, el conseller mantindrà una reunió amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto, per analitzar la situació de les Illes i les actuacions comunes que la Comunitat té amb el Govern de l’Estat.

Més tard, Negueruela assistirà a la conferència sectorial de Turisme, on hi haurà un repartiment de fons dins l’àmbit de l’Estratègia de Sostenibiltat Turística de l’Estat. En acabar aquesta reunió està prevista l’atenció als mitjans interessats.

Finalment, el conseller mantindrà una trobada amb l’ambaixador del Regne Unit, Hugh Elliot, per analitzar la conjuntura actual i la situació que actualment travessa aquest mercat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.