El Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears deixa definitivament el nom Poliesportiu Prínceps d’Espanya

El Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB), que pertany al Govern de les Illes Balears i gestiona la Conselleria d’Afers Socials i Esports, deixa enrere definitivament l’anterior nom Poliesportiu Prínceps d’Espanya després de fer-se efectiu avui el canvi de retolació.

La nova denominació, a més de representar millor la funció i objectiu de les instal·lacions, dona compliment a la Llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears que especifica que el concepte Prínceps d’Espanya no compleix amb els paràmetres constitucionals i democràtics, segons l’informe que va elaborar la Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixements Democràtics.

El canvi de nom va ser aprovat per l’Assemblea Balear de l’Esport (ABE) i ratificat pel Govern el novembre de l’any 2020.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha expressat que “el nou nom justifica i acredita millor la funció de l’equipament, que actualment gaudeix d’un alt grau de satisfacció, ja que 9 dels 18 olímpics han passat pels seus programes de tecnificació; a més, donam compliment a l’informe de la Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixements Democràtics que deia que no era un nom constitucional i democràtic”.

Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears

Al CTEIB s’hi duen a terme la majoria dels 23 programes de tecnificació esportiva i hi ha l’Institut d’Educació Secundària (IES CTEIB).

Alguns dels esportistes de les Illes Balears més destacats que han passat pels seus programes de tecnificació esportiva són el tennista Rafa Nadal, el nedador Xavi Torres, el piragüista Sete Benavides, el ciclista Albert Torres, els atletes Caridad Jerez i David Bustos, els nedadors Joan Lluis Pons, Maria Fuster i Melani Costa, el boxejador Youba Sissoko, el lluitador Fran Sánchez Parra, els regatistes Paula Barceló i Joan Cardona, el de windsurf Mateo Sanz, els de motociclisme Joan Mir i Augusto Fernández, i els gimnastes Nicolau Mir i Cintia Rodríguez, els dos actualment encara en el centre.

De fet, dels 18 esportistes balears que aquestes setmanes participen als Jocs Olímpics de Tòquio, la meitat -un total de 9- han passat pels programes de tecnificació esportiva de les Illes Balears. Són Joan Lluís Pons, Albert Torres, Mario Mola, Joan Cardona, l’atleta Marc Tur, Mateo Sanz, l’atleta Natalia Romero, Nicolau Mir i Paula Barceló.

El CTEIB és l’equipament esportiu de referència de les Illes Balears, amb 53.000 m2 d’instal·lacions, que compten amb una piscina de 50m (només per usuaris de programes de tecnificació i grups d’entrenament organitzats); una altra de 25m; quatre pistes de tennis de terra batuda, quatre pistes de greenset; una pista d’atletisme, anell de rodament perimetral i recta d’escalfament; gimnàs d’abonats; gimnàs de la Fundació per a l’Esport Balear d’ús exclusiu per usuaris de programes de tecnificació; pavelló multiesportiu cobert de 3 mòduls; sala d’arts marcials; pavelló de gimnàstica esportiva; sala de lluita; sala de boxa; camp de gespa natural; camp de volei platja; dues pistes d’street basket; pistes exteriors poliesportives (bàsquet, futbet, handbol); vestidors amplis i equipats; i les instal·lacions no esportives: sala d’actes, sala de juntes i aules de formació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.