Fornells i Ciutadella, escenaris de la poesia, música i pintura que omplirà la XVI edició d’Illanvers

Poesia, música i pintura es tornaran a donar la mà a una de les cites més consolidades i esperades de l’estiu cultural menorquí. La XVI edició d’Illanvers recupera enguany el format habitual de presentació a dues poblacions diferents, a diferència de l’any passat que a causa de la pandèmia es va programar un únic festival a la fortalesa de La Mola, a Maó.

D’aquesta manera, Illanvers 2021 se celebra dia 7 d’agost al Castell de Sant Antoni de Fornells, a les 21.30 h, i dia 8 a Can Saura de Ciutadella, a les 21 h. Es faciliten així els desplaçaments i l’assistència del públic interessat de tota l’illa que podrà gaudir del festival en un d’aquests magnífics espais a l’aire lliure i amb totes les mesures sanitàries de seguretat establertes per la normativa Covid19.

En aquesta edició hi participaran, com és habitual, set poetes. De Menorca, Gustau Juan, Mariona Fernández, Bep Joan Casasnovas i Damià Rotger; d’Eivissa, Iolanda Bonet; i de Mallorca, Carles Rebassa i Maria Victòria Secall. Com a edicions anteriors, Illanvers presenta una notable diversitat de veus i d’estètiques que mostren la riquesa de la poesia actual en llengua catalana i les diferents maneres d’entendre la creació poètica.

Illanvers és poesia, però és també música i pintura, tres llenguatges diferents que s’uneixen en l’expressió artística i literària que caracteritza aquest festival. Així, els músics que participen a Illanvers XVI són Guillem Soldevila i Pau Cardona i l’artista que realitzarà l’obra en directe en cada una de les sessions serà Ana Llorens, autora de l’obra reproduïda en el cartell i la coberta del Xibau, així com de les set obres de l’interior del llibre. Per altra banda, Conxi Masreal recitarà poemes de Felícia Fuster, poeta a qui es ret homenatge enguany en la celebració del centenari del seu naixement, amb aquesta lectura, a càrrec d’un actor o actriu, es recordarà l’obra d’un dels nostres grans poetes per tancar l’acte.

Per altra banda, el fil conductor que, com una presència constant acompanya les lectures dels poetes, fa referència enguany a un dels problemes més importants a què s’enfronta avui la humanitat: el canvi climàtic, la contaminació del medi, la destrucció dels hàbitats i dels recursos naturals, la sobreexplotació, etc. La poesia i l’art són també formes de compromís en la defensa de la vida, de la dignitat i el respecte pels drets humans i per l’entorn que vivim.
El públic que assisteixi a Illanvers podrà tornar a gaudir, sempre que ho vulgui, dels poemes que escoltarà en la veu del propi poeta, ja que els trobarà recollits en el llibre de la col·lecció Xibau, a la venda durant el recital. Illanvers és una activitat organitzada pel Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca amb la col·laboració enguany dels Ajuntaments des Mercadal i de Ciutadella.

Cal inscripció prèvia a través de l’adreça comunicats.cultura@cime.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.