Destinaran 4 milions € a la nova convocatòria SOIB Dual Sectors Estratègics per al període 2022-2023

El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, una partida de 4 milions d’euros per finançar la convocatòria de subvencions del programa SOIB Dual Sectors Estratègics per al període 2022-2023.

Aquesta convocatòria, pionera a tot l’Estat, té com a objectiu millorar l’ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional de persones joves de fins a 30 anys, desocupades i inscrites en el SOIB en activitats considerades estratègiques. El programa es desenvolupa en un règim d’alternança d’activitat laboral retribuïda en una empresa amb l’activitat formativa rebuda en el marc del sistema de formació professional per a l’ocupació, mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge.

El programa se centrarà en els sectors emergents de l’economia balear, com ara la indústria en general, la nàutica, el calçat, el moble, la química, l’eficiència energètica, les energies renovables, l’agricultura ecològica, a més de les TIC. També s’ha orientat als àmbits amb més projecció d’ocupació i amb necessitats de formació de personal, com ara els treballs relacionats amb el turisme i l’hoteleria, el comerç, la imatge i el so, i d’altres, com ara les activitats sociosanitàries o la construcció i l’obra civil.

Davant la situació de crisi derivada de la COVID-19, el SOIB considera fonamental reforçar aquells sectors productius que han patit un major impacte i amb aquest tipus de programes es contribuirà a reactivar-los realçant les qualificacions que s’obtenen mitjançant els certificats de professionalitat.

Aquesta iniciativa ofereix formació i ocupació durant un any i el SOIB compensa els costs laborals i l’activitat formativa associada al contracte. També es poden subvencionar els mateixos costos sempre que en l’acord formatiu del contracte de formació i aprenentatge es programi un certificat de professionalitat de nivell 3.
Es dirigeix a centres propis del SOIB, entitats de formació públiques o privades inscrites o acreditades en el registre estatal en les especialitats formatives que s’han d’impartir, i també a entitats i fundacions privades, i treballadors autònoms que es comprometin a formalitzar un contracte de formació i aprenentatge en una activitat directament relacionada amb un sector estratègic.

El crèdit de 4 milions d’euros es distribuirà de manera percentual per illes, calculant la mitjana de persones demandants desocupades del 2020. Així, a Mallorca n’hi correspon un 78,5 %; a Menorca, un 7, 3 %; a Eivissa, un 13,4 %, i finalment, a Formentera, un 0,6 %.

El procediment de concessió és el de convocatòria oberta, i el repartiment del pressupost s’estableix en funció dels quatre períodes de presentació de sol·licituds programats (octubre i novembre de 2021 i febrer i març de 2022).

Des de l’inici del programa el 2016, s’hi han destinat més de 34 milions d’euros i, fins al 2020, 900 joves han aconseguit formar-se en aquesta modalitat, que any rere any mostra una elevada taxa d’inserció.

La convocatòria es finançarà amb fons del Ministeri de Treball i Economia Social que anualment són distribuïts per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.