Les Balears reben 6,9 milions d’euros de l’Estat per a l’estructura de dependència

El Consell de Govern d’ahir dilluns ha autoritzat la subscripció d’un conveni entre l’Administració General de l’Estat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears pel qual la Conselleria d’Afers Socials i Esports rebrà 6.985.188,28 € del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 per al finançament de la Llei de dependència.

En concret, aquest import es correspon a l’anomenat nivell acordat de dependència, que contribueix a finançar l’estructura desenvolupada per la Conselleria d’Afers Socials i Esports per desplegar la Llei de dependència, una llei d’àmbit estatal però que gestionen les comunitat autònomes. Aquest finançament s’havia eliminat l’any 2013 i ara es recupera.

Tot i l’augment d’aquesta partida, el finançament de l’Estat en concepte de dependència queda molt lluny del que pertocaria: 50 % del Govern d’Espanya i 50 % de la Comunitat Autònoma. L’any passat, la Comunitat Autònoma va aportar un total de 177,4 milions d’euros (Govern i consells) i el Govern d’Espanya, 21,6 milions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *