Medi Ambient destina 24.500 € per protegir les aus rapinyaires de les electrocucions El projecte «Avilínia» té com a objectiu corregir les línies elèctriques

El Consell de Govern ha atorgat al conseller de Medi Ambient i Territori l’autorització prèvia per concedir una subvenció de 24.500 € a Edistribución Redes Digitales, SLU, per a l’any 2021, per finançar parcialment les correccions de línies elèctriques perilloses per a l’avifauna executades el 2020. El projecte «Avilínia» té un import total de 49.000 €, dels quals l’empresa va sol·licitar a la Conselleria que en finançàs la meitat.

L’any 2020 es van corregir un centenar de línies elèctriques. Aquestes correccions es fan sobre la base de les indicacions que fa el Servei de Protecció d’Espècies, que n’avalua la perillositat i fa una previsió anual de les actuacions que s’hi han de dur a terme.

L’any passat van entrar al centre de recuperació de fauna una trentena de rapinyaires per electrocució accidental. Aquest és un dels principals factors de mortalitat de diverses espècies amenaçades incloses en el Catàleg espanyol d’espècies amenaçades i els annexos de directives i convenis internacionals subscrits per l’Estat. Les espècies amenaçades més afectades per l’electrocució són l’àguila peixatera, el milà reial i l’àguila coabarrada, ja que sovint utilitzen els suports com a talaies.

La col·laboració entre la Conselleria i l’elèctrica va començar l’any 1998 i es va renovar el 2004 amb un segon conveni, que és el que encara continua vigent. Amb aquest segon acord de col·laboració, s’han fet més de 1.700 actuacions a les línies elèctriques, unes tasques que prioritzen la correcció dels punts de més risc pel fet de trobar-se en zones protegides o ser hàbitat d’espècies en perill.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.