El Consell i la Fundació Foment del Turisme contracten 30 informadors COVID L’acció, que s’emmarca dins campanya informativa ‘No ho escampis!’, va començar ahir dia 3 d’agost i s’allargarà fins a mitjans d’octubre.

El Consell Insular de Menorca i la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) inicien aquesta setmana una campanya d’informadors COVID a peu de carrer per tal de recordar les mesures de seguretat i control que estan vigents a Menorca i evitar així la propagació del virus en un moment en què hi ha molta població flotant a l’illa. Aquesta acció s’emmarca dins la campanya ‘No ho escampis!’ que van promoure conjuntament el Consell Insular i l’Àrea de Salut de Menorca l’estiu passat. En aquest cas, l’hospital Mateu Orfila que havia participat a la campanya, col·labora ara en la preparació dels treballadors.

En concret, la FFTM ha contractat a 30 treballadors que entre agost i mitjans octubre s’ubicaran en els punts de més afluència de gent, com per exemple centres històrics, urbanitzacions, mercats i algunes zones de bany, durant tres hores al dia. De totes maneres, no sempre seran a llocs fixes sinó que aniran canviant. Els informadors reparteixen un nou díptic que s’ha editat en diferents idiomes per informar de quan s’ha de fer ús obligatori de la mascareta, l’horari d’obertura de platges i parcs, les restriccions pel que fa a trobades nocturnes i els horaris i aforaments de bars i restaurants. Van identificats amb una camiseta que duu el lema ‘No ho escampis!’ i tenen també mascaretes d’un sol ús per si les han de repartir a gent que no en dugui quan correspongui.

La campanya dona continuïtat també a les tasques que els informadors COVID contractats pel Govern Balear han fet a peu de carrer durant aquesta primera meitat d’any 2021 i que ara ja havien acabat.

La presidenta del Consell i de la FFTM, Susana Mora, recorda la necessitat de campanyes com aquestes per incentivar el seguiment de totes les mesures de seguretat relacionades amb la COVID: “Hem de ser contundents i no ens podem relaxar. A Menorca ara hi ha més moviment de gent, fet que ens ajudarà a sortir de la crisi econòmica i social que deriva de la sanitària, però tenir més gent fa que sigui encara més important complir mesures clau com les distàncies de seguretat (i mascaretes a l’exterior si no es pot garantir distància), la neteja amb gel i la vacunació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *