El FOGAIBA ha abonat més de 3,4 milions d’euros en ajudes al sector primari durantel mes de juliol

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba), ens depenent de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha abonat aquest mes de juliol un total de 3.407.085 d’euros en diferents tipus d’ajudes al sector primari. Es tracta d’ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC), del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) i d’Ajudes d’Estat, algunes d’elles finançades amb l’Impost del Turisme Sostenible (ITS); i també ajudes finançades pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).

Un dels pagaments més significatius, d’ 1.234.905,67 euros, és el que correspon a ajudes pendents de la línia d’inversions en explotacions agràries. També destaquen els més de 600.000 euros en ajudes per a inversions en el sector del vi, 250.000 euros per a la transformació i comercialització, 200.000 euros per a la creació d’empreses per part de joves agricultors, o 150.000 euros per al foment de l’agricultura ecològica.

D’altra banda, cal assenyalar també els 61.985,34 euros en ajudes destinades a pal·liar els efectes de la paralització de la pesca a causa de l’estat d’alarma per la COVID-19, corresponents a la convocatòria de 2020 del primer Pla de Xoc. També s’han pagat, dins d’aquest primer pla, 78.652,32 euros en ajudes al sector ramader per mor de la pandèmia. A més, els pagaments del FOGAIBA d’aquest mes de juliol inclouen quasi 350.000 euros en subvencions per a les Associacions de Defensa Sanitària (ADS), 7.722 euros més per a la implantació de la certificació de Benestar Animal i un total de 63.000 euros corresponent a la línia de races autòctones.

Per últim, altres línies de les que també s’han abonat ajudes en el darrer mes han estat les que es donen per participar en programes d’informació, promoció i de qualitat, que sumen un total de 115.000 euros; les de suport a les cadenes curtes de comercialització, de venda a domicili i als projectes pilot, que sumen entre ambdues uns 75.000 euros en total; les línies d’ajudes per a l’aplicació de l’estratègia local del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), amb més de 41.000 euros; les destinades a la contractació d’assegurances agràries, amb 23.547 euros; les de rehabilitació de marges i parets seques, amb 23.215 euros; o les dirigides als productors de fruits de closca, amb 14.268 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *