Nou programa per a la inclusió social de les persones en situació de prostitució

El Servei d’Igualtat i Diversitat del Consell Insular, amb la voluntat de millorar el benestar social i la qualitat de vida de les persones en situació de prostitució, ha posat en marxa el programa pilot Obrint Camins que porta a terme l’entitat «Metges del Món», entitat amb una llarga trajectòria tant a Mallorca com a Eivissa amb aquest projecte.

Es tracta d’un programa dirigit a persones en situació de prostitució que es troben en exclusió o en risc d’exclusió social i a través del qual es pretén promoure la inclusió social i l’accés al dret a la salut de les persones en situació de prostitució, a través de l’enfortiment de les capacitats de titulars de drets, de responsabilitats i d’obligacions.

Els objectius principals del projecte «Obrint Camins» són:

Lluitar pels drets humans de les persones en situació prostitució des d’una perspectiva abolicionista, incidint sobre la sensibilització de la població general i especialment del jovent.

Conèixer la realitat de la prostitució a Menorca i el perfil de les persones en situació de prostitució i les seves necessitats sentides i reals.

Oferir atenció integral, millorant l’estat de salut de les persones en situació de prostitució des d’un enfocament biopsicosocial.

Facilitar l’accés a la xarxa de serveis sanitaris i socials públics.

Reduir els riscos associats a l’exercici de la prostitució.

Reduir l’estigma i la discriminació de les persones en situació de prostitució.

Entre les activitats previstes dur a terme es troben:

Sortides d’apropament a llocs d’exercici de la prostitució.

Informar, orientar i assessorar sobre els recursos. Intervencions educatives i tallers realitzats a persones en situació de prostitució.

Entrega de material preventiu.

Atenció psicosocial.

Derivació, coordinació i mediació amb recursos normalitzats.

Seguiment de les persones en situació de prostitució ateses i de les derivacions realitzades.

Recollida de testimonis de vulneració de drets.

Formació i actualització constant del personal tècnic i voluntariat de l’àrea

El projecte, que serà possible gràcies al finançament del fons del Pacte d’Estat, es portarà a terme des de l’agost al desembre de 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.