Margarita Bosch, coordinadora del Servei Municipal de Joventut: “Els joves tenen ganes de fer activitats, i millor que les facin a un espai controlat on hi ha les mesures que toca” Per Sam Seguí Page (Estiu per Crèixer)

La coordinadora del Servei Municipal de Joventut, na Margarita Bosch, ens explica les activitats que poden fer els joves en quant a oci, sempre d’una manera controlada, especialment amb la pandèmia mundial que vivim tots i totes.

  • Des de quan tens aquesta responsabilitat?
  • Vaig entrar fa 17 anys a l’ajuntament, tot d’una vaig entrar amb una plaça d’informadora juvenil, el que passa és que ja anava fent algunes tasques de dinamització i poc a poc el servei de joventut va anar creixent, vam ampliar i vam obrir el Casal de Joves, vam ampliar també la plantilla i vam agafar monitors, etc. I ara estic de coordinadora del Servei Municipal de Joventut.
  • Quin és l’objectiu del Punt Jove?
  • D’objectius n’hi ha varis i depenen del servei que oferim, però bàsicament és acompanyar als joves de Ciutadella, durant el pas de la infància a la vida adulta, i aquest acompanyament el feim a través de diferents serveis ja sigui informació juvenil o a través del Casal de Joves; en aquest cas amb activitats de lleure educatiu, i sempre intentant inculcar uns valors i unes actituds de respecte. L’objectiu principal per jo és acompanyar al jove.
  • On ha estat situat el Punt Jove de Ciutadella? 
  • Ha passat per diferents espais. Jo quan vaig entrar, que va ser quan va començar a ser municipal, estàvem al Molí, allà on ara hi ha el restaurant, abans hi havia unes galeries i una de tantes era el Punt Jove. Després ens vam ubicar a la Casa de Cultura, devora el Centre Municipal Universitari; després varem obrir el primer Casal de Joves que era al carrer Mallorca al Passatge des Sindicat i, finalment, ens vam ubicar aquí que és com “la joia de la corona”, vam aconseguir a la fi unes instal·lacions per a joves amb prou espai per poder tenir diferents serveis i diferents activitats. Esteim molts contents amb aquest espai més que res perquè es molt gran  i ens dóna peu a poder fer moltes activitats.
  • Quanta gent s’ha apuntat enguany a Un estiu per créixer?
  • Noltros vam ofertar 30 places pel juliol i 35 per l’agost i les hem cobert totes, i de fet hi havia una llista d’espera. Ens agradaria arribar a més joves, tenir més places, però també s’ha de tenir en compte que hem de trobar prou empreses que puguin agafar a tants de joves, que no és fàcil. Totes les places que hem tret s’han omplert.
  • Quines edats és solen apuntar més?
  • En tenim de totes les edats tot i que a partir de 16 anys hi ha una baixada perquè si troben feina s’estimen més anar a fer feina que participar a Un estiu per créixer, com es normal. Per tant hi ha més demanda com més jovenets són.

  • Hi ha moltes empreses que deneguen el servei?
  • Costa trobar empreses, n’hi ha que sí que entenen molt bé què és un servei pels joves d’aquest municipi, els acullen amb les mans obertes, però en general costa una mica. Hi ha de tot, n’hi ha que ens obren les portes de tot d’una però n’hi ha què els hi costa una mica més. També és cert que les que participen queden satisfetes de l’experiència.
  • Hi ha molts joves que no han pogut assistir les primeres setmanes perquè estaven confinats?
  • No, no. La veritat és que abans de començar el programa, la darrera setmana de juny, jo estava bastant preocupada, per veure què passaria, però hem pogut començar amb normalitat només hi va haver el cas d’una persona que no va poder començar i va haver d’incorporar-se més tard però la resta molt bé. Igual que a l’escola d’estiu.  
  • Heu pogut fer més coses a l’escola d’estiu enguany, en comparació a l’any passat?
  • Ho hem fet més o manco igual que l’any passat. Principalment hem seguit les mesures sanitàries. Les activitats que teníem altres anys amb més contacte físic no les hem incorporades. Amb el tema de la mascareta, enguany hem mirat més prim que l’any passat, i amb temes de neteja i desinfecció l’any passat ens vam fer molt s’idea i per tant enguany hem seguit igual. Hem mantingut els grups bimbolla amb vint joves per grup.
  • Pel que fa al programa Alternanits, s’han vist afectades les activitats per la pandèmia?
  • Hem seguit igual, hi va haver un parell de mesos, a principi d’any que vam haver d’endarrerir l’inici d’Alternanits per la onada de després de Nadal, i vam començar una mica més tard; vam mirar de programar activitats quefossin més d’exterior i ha funcionat molt bé. Els joves tenien ganes de fer activitats, i millor que les facin a un espai controlat on  hi ha les mesures que hi ha d’haver i on les activitats  que tenguin una part educativa. Enguany era especialment important continuar amb Alternanits més que els altres anys, per poder oferir unes alternatives d’oci als joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.