Sa nostra cuina: Salsa d’ametlles Per Bep Al·lès

 Ingredients: Un punyat d’ametlles crues pelades, 6 grans d’all, una llesca de pa de pagès -millor si és del dia anterior-, un brotet de julivert.

Elaboració: Posarem els ingredients de la salsa dins una paella i els sofregim amb un parell de cullerades d’oli d’oliva. En rostir-se les ametlles i el pa, ho treim i ho posam dins un morter i ho ben picam. També ho podem fer amb un túrmix o batedora. Hem de passar la salseta resultant per un colador fi, damunt el tià de terra, ajudats de la mateixa aigua en que couen les pilotes, la carn, etc -aquesta operació s’ha de fer damunt el foc- i un cop passada tota la picada al tià deixem que prengui el bull per tal que la salsa torni espessa. Tastarem de sal i rectificarem si cal. Amb aquesta salsa podem acompanyar tant plats de carn, de peix i de verdures. Des d’un conill a unes pilotes, des d’un rap a una sípia o des d’unes patates bullides a un plat de pasta.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.