Es Garbell, arrossos, callos i molt més

El Restaurant Es Garbell, den Jaume Sintes, és una de cites gastronòmiques del nostres estiu gastronòmic ciutadellenc. Situat a Sa Caleta, aquest restaurant familiar és reconegut pels seus arrossos a la pau dlla i també per les seves propostes setmanals de cuina de mercat, però també té –al meu parer- dos plats o tapes imprescindibles com són els seus calamars a la romana i la seva panxa (callos) amb tomatigat, que si en sou amants de la triperia heu d’anar a tastar.

Es Garbell té una carta curta, però ben estructurada i que es complementa, com hem dit amb les propostes del dia que trobarem escrites a la pissarra.

Quan hi vam anar, a més dels seitons envinagrats fets per en Jaume, hi havia un carpaccio de sírvia que vam tastar i ortigues de mar, molt ben elaborades i amb una ració més que generosa en relació a qualitat preu.

Arrossos

Els arrossos en són l’especialitat de la casa, inclús ja són molts els que els encomanen per a emportar a casa i els preus van des dels 13 euros de la paella de verdura als 17 euros de la paella de bacallà amb gamba vermella, una de les nostres recomanacions, o l’arròs caldós de marisc, també al mateix preu. Altres opcions son la paella de carn, la mixta, la de marisc i l’arròs negre, a més de la fideuada de marisc.

Tapes

Una de les opcions a l’hora d’anar a sopar a Es Garbell és optar per les seves tapes i compartir-les a taula. Entre les recomanacions els seus musclos que poden optar a manera de “tigres”, com també a la marinera o gratinats al forn. Les tapes menorquines tenen el seu exponent amb la sípia amb ceba, el bacallà amb sobrassada i mel, les pilotes amb salsa menorquina i el llom amb col, però si hi ha dues tapes i entrants imprescindibles, com hem apuntat a l’inici d’aquesta crònica, són els seus calamars a la romana, amb la pasta cruixent i interior en el seu punt, que ens recorden els calamars a la romana de Can Carrió o de la Nueva Ola, com també hem de provar els seus callos, que tal com ens indica en Jaume ja tenen addictes, amants d’aquest plat que van aposta al Garbell per a provar-los. Noltros ho vam fer i ja en són un dels referents on anar a tastar-los.

Croquetes

La croqueta està de moda o, més ben dit mai ha passat de moda, i Es Garbell la té com una de les seves especialitats per a compartir a taula amb les seves tapes. En trobarem de gamba vermella, de bacallà, de boletus, de pernil ibèric i de bullit.

Bacallà

El bacallà és una de les altres especialitats d’Es Garbell, a més del bacallà amb sobrassada que hem anomenat, també destaca el seu bacallà amb salsa de marisc, el bacallà amb escalivada, el pebres del piquillo farcits de bacallà i el seu bacallà gratinat amb porros i gambes. Altres plats de peix molt recomanables són el seu cruixent de lluç fresc i el clàssic rap a la marinera.

Per acabar un bon dinar o sopar, el seu souflé a la menorquina, que en Jaume us flamejarà a la taula amb Cointreau, tot retent homenatge a una de les grans postres dels anys 60 i 70 a la nostra illa i que torna a estar ben present a molts de restaurants que l’hi han donat nova vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.