Malgrat la recuperació laboral de l’estiu, 250 famílies de Menorca segueixen necessitant el servei de Càritas

Les famílies que acudeixen als serveis d’acolliment i assistència de les parròquies es troben davant la situació que ha creat la pandèmia durant aquest últim any, en l’àmbit social i econòmic, a una gairebé inexistent temporada turística en 2020, se suma una situació de fragilitat laboral durant l’actual.

Moltes de les persones que s’acosten a Càritas no han pogut remuntar la situació malgrat haver aconseguit un contracte aquest estiu. Les famílies en situació d’exclusió continuen amb dificultats davant el pagament d’habitatge i subministraments.

Davant la incertesa del proper hivern, que convertirà la situació de moltes famílies en insostenible, les despeses d’habitatge i subministraments passen a un primer pla, pel qual l’atenció des dels serveis d’aliments de les parròquies continua essent un salvavides per a moltes d’elles.

Des de Càritas continuem de manera permanent amb la nostra labor d’acompanyament a les persones que s’acosten a les nostres portes. Les Càritas parroquials continuen l’atenció en el servei d’aliments a 600 persones de Menorca. Moltes famílies no han tingut cap ingrés durant molts mesos, el que suposa que un contracte laboral o un treball desprotegit d’uns pocs mesos no millora la seva situació, ni els cobrirà les seves necessitats durant la resta de l’any.

Una quantitat important d’aliments en els nostres magatzems prové de la Unió Europea i de les recollides en parròquies i supermercats, però davant la gran demanda les Càritas parroquials han de completar els lots comprant el que fa falta. Aquestes compres són possibles gràcies a donatius econòmics de particulars, administracions i empreses.

Ens enfrontem a un veritable repte actualment, però ens preparem per a uns mesos incerts i complicats durant el pròxim hivern, on la nostra principal tasca és continuar atenent les famílies que el necessitin. Davant aquesta situació animem a la societat menorquina i a tota la comunitat a que la solidaritat no decaigui, ens queden molts desafiaments per davant i només els podem enfrontar junts i no deixant a ningú enrere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.