Queixes per les lectures estimades en les factures de la llum Això se suma a l'actual escalada de preu rècords de l'electricitat i a una discriminació horària aplicada des de juny

PIME Menorca vol fer-se ressò, ja que afecta tot de tipus d’activitats empresarials, de la problemàtica detectada pel seu gremi federat ASEIME (Associació d’Empreses d’Instal·lacions Elèctriques i de Telecomunicacions de Menorca) entre alguns dels seus clients, que han rebut les seves últimes factures de subministrament elèctric en base a lectures estimades i no reals. Si bé és cert que realitzar lectures estimades dels comptadors ha passat sempre, últimament el problema s’ha vist seriosament agreujat.

De moment sembla haver-se detectat en subministraments amb contractes de més de 15 kW de potència (nova tarifa 3.0TD), i afecta a tot tipus d’empreses comercialitzadores ja que l’encarregada de les lectures dels comptadors és la distribuïdora. En alguns casos fins i tot no s’ha emès ni la corresponent factura mensual.

Aquesta situació genera importants inconvenients en la gestió / seguiment dels costos empresarials i un possible perjudici econòmic a les pimes afectades. I més quan el passat mes de juny va començar aplicar-se la nova normativa elèctrica sobre peatges i càrrecs (Reial decret llei 1/2019) que va incrementar el cost variable de l’energia consumida dins de la factura, i les empreses afectades per les lectures estimades no han pogut conèixer encara l’abast d’aquest augment en els seus respectius negocis.

Cal recordar que amb els canvis en els termes de facturació dels peatges d’accés de llum introduïts el juny passat, la nova discriminació horària establerta afecta negativament a les hores en què es concentren la major part de les activitats empresarials.

Tot això en plena escalada del preu de la llum en màxims històrics, amb rècords diaris consecutius i amb unes previsions amb l’arribada de l’hivern que podrien fins i tot empitjorar la situació.

L’actual escenari, en ple debat en els mitjans informatius sobre la factura de la llum, ja és de per si preocupant per a les petites i mitjanes empreses de Menorca; i més encara si hi afegim la incertesa de factures de subministrament elèctric en base a lectures estimades i no reals, o fins i tot consums de mesos anteriors pendents de facturació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.