Sa nostra cuina: Conserva de llimones a l’antiga Per Bep Al·lès

Ingredients: 2 llimones, aigua de cisterna i 7 culleradetes de sal

Elaboració: Hem de fer dos talls a les llimones -com si les anéssim a tallar en quarts-, però sense que es rompin o es desfacin. La llimona s’ha de poder obrir com si fos una flor que obrirem anant alerta que no es rompi i dins el cor de cada llimona hi posarem tres culleradetes de sal i el posarem dins un pot de vidre, tot afegint una altra culleradeta de sal. Farem el mateix amb llimona. Quan tinguem les dues llimones dins el pot de vidre, amb les dues cullerades de sal extres, el cobrim d’aigua de cisterna o actualment amb aigua mineral. Posarem una rodella gruixada de llimona al damunt, per a fer de cobertor, i tapam. Esperarem un mes i ja els podrem consumir.

Notes: Ha de reposar un mes o millor dos a temperatura ambient. És un plat que possiblement ens van deixar els àrabs, que encara el consumeixen a indrets com Alger i el Marroc.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca