El recorregut de la lluna

En el recorregut de 27 dies entorn a la terra, la lluna presenta distintes posicions tant en relació al nostre planeta, la terra, com amb les 12 regions del Zodíac, i trasmet diferents forces que es manifesten en els éssers vius i també a la climatologia i a diversos elements minerals.

Per a molta gent el coneixement de la lluna i els planetes es limita a una creença, però en el coneixement dels trànsits planetaris s’han desenvolupat tot un seguit de sabers nous que coincideixen sovint amb les creences antigues de la nostra pagesia, que regia les seves feines al camp -també ho feien els pescadors a la mar- amb els diferents cicles de la lluna.

És per açò que el calendari llunar era i és tant important per a la nostra gent del camp, que sembrarà, recollirà, binarà, aixercolarà, farà empelts, i fins i tot descansarà, segons la lluna.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca