29th FIAP COLOUR BIENNIAL – FRANCE 2021

Foto: Marga Pons – Summer night

El passat mes de febrer, la “Confederación Española de Fotografía” (CEF) va elegir les 10 obres que representarien a Espanya a la “29th FIAP Color Biennial – France 2021”, i que cada 2 anys organitza la “Fédération Internationale de l’Art Photographique” (FIAP).

En l’apartat de fotografia impresa s’hi presenten 10 obres sota un tema comú (per aquesta edició, la CEF va elegir el tema de “La Via Láctea”) i d’aquestes 10 obres seleccionades, 3 corresponen a autors menorquins del Fotoclub Cercle Artístic de Ciutadella. Ells són: Marga Pons Castejón (ACEF) amb la fotografia “Summer night”, Josep Taltavull Salord (ECEF i AFIAP) amb la fotografia “Noche estrellada”  i Joan Antoni Gomila Mulet (ACEF i AFIAP) amb la fotografia “Watching the night”.

Foto: Josep Taltavull Salord

Tant per en Josep Taltavull com per en Joan Antoni Gomila no és la primera vegada que representen a Espanya en aquest tipus de concursos. En concret, en Josep Taltavull, ja havia resultat elegit per la Bienal de Serbia 2016 de fotografia de natura amb 2 obres, Noruega 2017 de fotografia en color amb una obra i una altra a Omán 2018 en fotografia de natura. En Joan Antoni Gomila també havia estat elegit per les bienals de Noruega 2017 de fotografia en color amb 2 obres i a la de Omán 2018 de natura amb una altra fotografia.

Després d’haver-se retrassat el veredicte del certamen per motiu de la situació sanitària mundial, finalment s’ha pogut dur a terme la votació.

Foto: Joan Antoni Gomila Mulet

En una primera votació, el jurat puntua les obres de manera individual i després suma els punts obtinguts per les fotografies que formen la col.lecció. Val a dir, que a nivell individual, cap de les fotografies de la col.lecció espanyola ha obtingut premi. Però si que totes van aconseguir una bona puntuació global situant a Espanya en una sisena posició després d’aquesta primera votació.

Després es duu a terme una segona votació a on es valora la coherencia de tota la col.lecció i aquí, Espanya va aconseguir la millor puntuació (junt amb Italia).

La qualificació final s’obté sumant els punts d’ambdues votacions i en el cas d’Espanya el resultat global ha estat la segona posició que els fa mereixedors de la “FIAP Golden Medal”, quedant només a 3 punts de distància de Gran Bretanya que va resultar la guanyadora del concurs obtenint la “FIAP World Cup”.

En aquesta edició de la Bienal de Color han participat federacions de 36 països amb un total de 358 fotografies i el jurat ha estat format per Joan Burgués Martisella (AFIAP i HonEFIAP) d’Andorra, Julia Wimmerlin de Ucraina i Marco Zurla (EFIAP/b) de Italia.

Text: Joan A. Gomila

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca