Lluna Nova, Lluna Vella i Lluna Creixent

Es tracta d’un dels aspectes més coneguts de la Lluna. És la revolució lunar sinòdica que dura 29 dies, 12 hores i 44 minuts, i que comença amb la Lluna nova, que és quan la Lluna es troba entre la Terra i el Sol i en aquest moment la Lluna mostra la seva cara no il·luminada, representada per un cercle negre.

Després amb el seu desplaçament, la Lluna mostra un semicercle que augmenta fins a convertir-se en un disc lluminós, que és la Lluna plena, que és quan la Lluna es troba oposada al Sol, respecte a la Terra. A partir d’aquí la lluna minva fins a la pròxima lluna nova.

Lluna Creixent

La Lluna creix en el període que va de la lluna nova a la lluna plena: Cada dia augmenta més la llum que refleceix. Quan la Lluna és creixent la part lluminosa dibuixa un semicercle semblant a una “D”. Durant la Lluna creixent la vitalitat de les plantes és major, ja que creixen amb la llum de la Lluna. Quan més s’acosta la Lluna plena, les plantes tenen major força per a lluitar contra els paràsits i les malalties, les flors aguanten millor dins els gerros, als cellers o dins els graners, i aporten més vitalitat a qui les consumeix. És per açò que si volem aprofitar tots els nutrients, vitamines i valors de les plantes, les hem de consumir en Lluna creixent.

One Comment on “Lluna Nova, Lluna Vella i Lluna Creixent”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.