SOS Nucli Antic: Zona verda sense control

Cotxe de lloguer aparcat a la zona verda destinada a residents a la plaça des Pins de Ciutadella

No és la primera vegada que a n’aquest editorial hem posat damunt la taula la manca de control de la zona verda els mesos d’estiu i, que es veu agreujada enguany més que mai per mor de que són molts els cotxes de lloguer que hi aparquen i, que ni són multats i per tant no són retirats pel servei de grua, cosa que a més del greuge que comporta als residents hi ha que sumar el greuge econòmic a les arques municipals, pel fet que quan no es sancionen aquestes infraccions, no hi ha la corresponent entrada de doblers a l’Administració local. Per tant aquí hi ha doble perjudici, el que es causa a aquells residents que tenen tarja de zona verda per una banda i, a la economia del municipi per l’altra.

Imatge que es repeteix a diari des del mes de juliol. Cotxes aparcat a la zona reservada per aparcar els autocars dels servei d’excursions i turisme.

Si es sancionessin les infraccions com aquestes o aquells que aparquen a l’aturada dels autocars d’excursions a la plaça des Pins, a la banda de la Contramurada, possiblement hi hauria prou ingressos per a la contractació de més personal municipal.

Els residents del nucli antic veuen amb impotència aquesta deixadesa, aquesta manca de control a totes hores del dia i, que afecta i molt al seu benestar i qualitat de vida.

Viure al nucli antic té les seves avantatges, diran molts, que en són uns privilegiats diran altres… Potser fa unes dècades sí, però ara els problemes del monocultiu turístic de temporada, la gentrificació, la mala gestió municipal que ha primat els interessos dels sectors productius de temporada damunt els dels vesins de tota la vida, han fet que poc a poc el casc antic es convertís en un petit reducte de ciutadellencs que encara hi habiten i, poc a poc les cases s’han convertit en segones residències o en petits hotels, en un gran parc temàtic sense vida veïnal.

Cotxe de lloger aparcat a la zona verda per a residents del carrer Joan Benejam, a pocs metres de la plaça des Born

Des de l’Ajuntament de Ciutadella s’ha de posar fill a l’agulla per a començar a resoldre aquests problemes i, aquest de la zona verda és de fàcil solució si hi ha voluntat, voluntat d’exigir a l’empresa concessionària del servei més personal als mesos punta i més rigor en el compliment de la feina, com també és més que necessari augmentar la zona verda, que ens els darrers anys s’ha vist minvada i molt amb places que s’han destinat a aparcaments de bicis, en posar-hi contenidors o bé convertir aquests aparcament en zones de càrrega i descarrega, sense tenir en compte les necessitats dels vesins i residents.

Imaginen vostès es Born peatonal amb els actuals desgavells de circulació i manca d’aparcament que estam patint? Idò menys vendre fum i més donar llum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.