Els talibans diuen que respectaran els drets de les dones “sota la xaria” i que seran actives “en el marc de l’islam” Afirmen que no volen enemics "ni interns ni externs" i tenen dret a actuar conforme els seus principis religiosos

REUTERS/Stringer NO RESALES. NO ARCHIVES

ACN Barcelona .- Els talibans han assegurat aquest dimarts que no volen enemics “ni interns ni externs”, en una roda de premsa a Kabul, la primera des que han ocupat el poder a l’Afganistan. El portaveu del grup extremista, Zabihullah Mujahid, ha traslladat a la comunitat internacional que “ningú en sortirà perjudicat” i ha defensat el “dret a actuar conforme als principis religiosos”. “Estem compromesos a respectar els drets de la dona sota la xaria”, ha anunciat. Pel portaveu, les dones musulmanes seran “felices” de viure sota el marc de la xaria”. En aquest sentit, ha dit que les dones podran “treballar i estudiar” i seran “molt actives en la societat en el marc de l’Islam”.

Segons Zabihullah Mujahid, els taliban han “perdonat tothom per l’estabilitat i la pau a l’Afganistan” i avança que “treballen seriosament en la formació d’un govern”.

La xaria és un sistema legal basat en una interpretació estricta de la llei islàmica que el grup islamista va impulsar entre el 1996 i el 2001, quan ja va ocupar el poder al país, i que entre d’altres, obliga les dones a cobrir-se completament o a impedir l’educació de les filletes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.