Gairebé 5.000 banquers de la Unió Europea cobren més d’un milió d’euros l’any L'Estat concentra 163 alts directius amb un salari mitjà de 2,3 milions d'euros anuals

ACN Barcelona .- Un total de 4.963 banquers que treballen en entitats financeres dins la Unió Europea van cobrar més d’un milió d’euros durant l’any 2019, un nombre que és pràcticament el mateix en comparació al 2018. La gran majoria d’ells (3.519) es troben al Regne Unit -les dades encara no tenen en compte el Brexit-, seguit d’Alemanya (492), França (270) i Itàlia (241). L’Estat concentra fins a 163 alts directius amb un sou que supera el milió d’euros, segons l”Informe sobre altes remuneracions’ publicat aquest dimecres pel Banc Central Europeu (BCE). El sou mitjà dels alts directius de la banca a la Unió Europea es va situar en els 1,99 milions d’euros, mentre que a l’Estat va ser de 2,3 milions d’euros, tenint en compte fixos i variables.
Tot i que el Regne Unit s’inclou dins l’estudi, el BCE assenyala que, durant els últims anys, el país ha perdut alts directius en detriment d’Alemanys, França i Itàlia. El BCE ho atribueix principalment a l’efecte del Brexit, que s’ha traduït en una recol·locació de personal al sector.
Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.