La Fundació Foment del Turisme de Menorca reforça els serveis d’informació turística aquesta temporada

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha reforçat els serveis d’informació al turista aquesta temporada. Ho ha fet amb accions com l’obertura de la nova Oficina d’Informació Turística (OIT) del centre de Maó que permet oferir un millor servei; l’ampliació dels convenis que té amb els Ajuntaments de Menorca per ajudar-los econòmicament quan editen informació turística o fan altres accions relacionades i que enguany per primera vegada es permet que destinin els 15.000 euros a contractació de personal per exercir com a informadors turístics als punts d’interès municipals que considerin, i també la contractació de 30 persones a través d’una empresa de seguretat per exercir d’informadors Covid, explicant així la situació dels protocols sanitaris als turistes, “que és una de les informacions més demandades a dia d’avui”, segons explica la gerent de la FFTM, Elena Costa.

La Fundació recorda que els horaris de les diferents Oficines d’Informació Turística (OIT) així com dels monuments i centres de visites culturals responen a criteris de demanda de visites, analitzant les estadístiques que s’han anat recollint al llarg dels anys. En resposta a les queixes del Partit Popular sobre el fet que alguns espais tanquin el capvespre o en cap de setmana, la FFTM explica que les OIT del centre de Maó i Ciutadella obren de dilluns a dissabte de 9.00 a 20.30h i tanquen sempre els diumenges perquè els comerços també estan tancats i no hi havia afluència de gent.

En el cas de l’oficina del port de Maó, fa horari de matí i el cap de setmana està tancada però quan hi ha arribada de creuers en aquestes franges, l’oficina s’obre especialment per poder oferir el servei d’atenció als turistes. Pel que fa a l’aeroport, obre cada dia de 8.00 a 20.30h, excepte dimarts i dimecres que fa només matins. Aquesta és l’única que es contempla poder reforçar amb més hores, tot i que la FFTM recorda que Maó no queda desatesa perquè en aquest mateix horari hi ha oberta la nova oficina centre. “Tot i així, agraïm al Partit Popular que es preocupi per aquest tema. En general cada any es van ampliant horaris, però prenem nota dels seus comentaris per millorar”, assegura la gerent de la Fundació, Elena Costa.

Pel que fa a monuments i altres espais culturals gestionats per la Fundació, tots obren matí i capvespre excepte el Fort de Marlborough (9.30 a 14.45h darrera visita) i la Torre de Fornells (10.00 a 16.00h) també per una qüestió de demanda segons l’estadística de visites.

A la Naveta des Tudons, la caseta d’accés obre de dimecres a dissabte tot el dia (9.00 a 20.15 h) i els diumenges i dimarts pel matí (9.00 a 15.15h darrera visita). El diumenge capvespre la barrera queda oberta per entrar igualment i el dilluns també és dia d’accés lliure. El poblat de Torre d’en Galmés és accessible tots els dies, 24 hores, perquè no hi ha barrera. L’entrada es cobra de dimarts a diumenge en horari de 9.00 a 15.30h.

En el cas del Centre Artesanal de Menorca, mai s’ha obert els capvespres i el seu horari és de dilluns a dissabte de 9.35 a 14.30h. Enguany, com a novetat, s’ha començat a obrir els dijous capvespre de temporada alta (18.30 a 20.30h) coincidint amb la celebració del mercat des Mercadal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.