La inflació a l’Eurozona s’enfila fins al 2,2% el juliol i supera l’objectiu marcat pel BCE La taxa se situava fa un any al 0,4%

ACN Barcelona .- La inflació a l’Eurozona s’enfila fins al 2,2% el juliol, tres dècimes per sobre de l’1,9% registrat al juny, segons les dades definitives publicades aquest dimecres per l’Eurostat. La xifra situa els preus a l’Eurozona més enllà de l’objectiu tradicional marcat pel Banc Central Europeu (BCE), que és del 2%. Fa un any, la inflació era del 0,4%. Al conjunt de la Unió Europea, els preus pugen un 2,5% aquest juliol, i tres dècimes més que el 2,2% del juny, i lluny del 0,9% de fa un any. Els creixements de preus més baixos a la UE han estat a Malta (0,3%), Grècia (0,7%) i Itàlia (1%), mentre que la major inflació es nota a Estònia (4,9%) i Polònia i Hongria (4,7%).
Les principals contribucions a la pujada dels preus a l’Eurozona són l’energia (+1,34%), el menjar, l’alcohol i el tabac (+0,34%), els serveis (+0,31%) i els productes industrials no energètics (+0,17%).
Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca