Lluna Ascendent

Durant el període anomenat revolució lunar, períodicament la Lluna ascendeix o puja al cel de l’hemisferi nord per a després tornar a baixar. En el cel de l’hemisferi sud aquest moviment es realitza al mateix temps de forma inversa. Aquest fenòmen dura 27 dies, 7 hores i 43 minuts. El Sol realitza també durant un any sencer aquest mateix cicle d’ascens (a l’hivern i a la primavera) i de descens (a l’estiu i a la tardor).

La Lluna és ascendent durant el període en què, cada dia, la seva òrbita és més elevada que el dia anterior. En el cel cal observar-la dos dies seguits per saber si el seu moviment és ascendent o descendent. La seva trajectòria es desplaça cada dia més al nord. Açò és quan la Lluna passa davant les constel·lacions de Sagitari, Capricorn, Aquari, Peixos, Àries i Taure. Els líquids interns de les plantes ascendeixen i descendeixen amb aquest moviment.

Amb la Lluna Ascendent hi ha més saba, per tant més activitat per damunt el sòl a la part aèria de les plantes. És, per tant el moment idoni per a recollir, realitzar empelts, i recollir els fruits ben sucosos. És preferible, però, evitar la tala d’arbres o la recolecció de plantes per a secar. La gespa tallada aquest període té tendència a proliferar en fulles i gra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip