Un estudi sosté que l’activitat humana podria asfixiar els esculls de corall de poca fondària del Carib

ACN Barcelona .- Un nou estudi elaborat per investigadors de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona i de l’Institut Smithsonian d’Investigacions Tropicals (STRI) suggereix, a través de la reconstrucció de les condicions ambientals durant els últims 2.000 anys, que l’activitat humana podria acabar asfixiant els esculls de corall de poca fondària del Carib, igual que s’està observant amb els de més profunditat. A més, els investigadors han alertat que l’acumulació de nutrients i fertilitzants provocaria la mort de moltes espècies. El document s’ha publicat recentment a la revista ‘Ecography’.

Segons el treball, el moment en què l’acumulació de l’escull de la part profunda es va aturar no coincideix amb canvis climàtics coneguts, però sí amb una expansió de les poblacions humanes a la regió. Un fet, que indica que el desbrossament del terreny podria haver causat un augment de les aigües hipòxiques, alimentant el vessament de nutrients a la zona.

En aquest sentit, Aaron O’Dea, investigador del STRI i coautor de l’estudi, ha avisat que les dades històriques posen de manifest que si no es redueix la contaminació, “els esculls de poca fondària i relativament més saludables podrien experimentar el mateix final que els més profunds”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.