Lluna Descendent i Lluna Minvant

La Lluna és descendent quan es desplaça cada dia un poc més cap al sud, des de la sortida a l’est fins a la seva posta a l’oest.

La Lluna és descendent mentres passa davant les constel·lacions de Bessons, Cranc, Lleó, Verge, Balança i Escorpí. Els líquids interns de les plantes descendeixen, l’activitat vegetativa és a les arrels i per tant és el moment adequat per a recollir arrels o les parts aèries que es vulgui assecar ràpidament.

És també el moment idoni per a llaurar i treballar la terra, escampar fems, transplantar i realitzar plantacions, sobretot d’arbres, ja que el seu arrelament serà millor. També és el moment de talar, podar i fer llenya. La Lluna Minvant

La Lluna minva en el període que va de la Lluna Plena a la Lluna Nova. Cada dia minva la llum que reflecteix i al cel es pot observar que minva pel fet que el semicercle que dibuixa té forma de “C”, i per açò és diu que la Lluna és mentidera, ja que quan decreix dibuixa una C, mentre que quan creix una D.

La vitalitat de les plantes decreix amb la llum de la Lluna i açò és aprofitat en benefici de la seva pròpia energia. La planta té manco vitalitat, però els colors, olors i sabors són més perceptibles i les propietats dietètiques o medicinals són més pronunciades i beneficioses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip