Repensar la mobilitat a Ciutadella, urgent i necessari

El fet que Menorca s’hagi posat de moda com a destinació turística i, també amb els canvis que ha comportat que les places que fins ara omplia el turisme anglès i alemany s’hagin ocupat per un turisme nacional que viu i té unes altres maneres de fer vacances, està posant de manifest la manca de planificació que patim des de fa molts anys i les mancances greus en infraestructures que té Ciutadella i, de manera especial en mobilitat.

Ja hem denunciat en aquest editorial en les darreres setmanes la saturació turística que esteim patint per manca d’infraestructures i planificació, la problemàtica de l’aparcament, dels incompliments, etc, etc, etc.

Des de l’Ajuntament de Ciutadella s’ha de posar de manera urgent fil a l’agulla i resoldre de cara a l’estiu que ve problemes com aquest caos circulatori que patim i pateixen també els que ens visiten. Fan falta aparcaments a l’extraradi per tal de que el nucli urbà que va des de la rotonda des Cavall a la Contramurada es quedi pràcticament destinat als residents.

Hi ha una tanca plena de les deixalles del cablejat submarí, on s’hi instal·lava el circ, que en podria ser un d’aquests aparcaments, com les zones municipals del costat de Sa Vinyeta, i moltes altres, que sols s’han d’asfaltar i habilitar i que els turistes arribin al nucli antic a peu o bé amb un bon servei de microbús a un preu econòmic, com estan fent moltes ciutats turístiques. Per cert, si aquesta tanca de la perimetral estigués arranjada, s’hi hagués pogut instal·lar als firaires, que amb l’ubicació escollida, tancant un dels principals accessos al polígon, no fan res més que crear més caos de circulació.

És urgent la creació d’una zona ACIRE al nucli antic, de la mateixa manera que és urgent i necessari dotar de més efectius a la Policia Local, amb una plantilla massa vella i minvada per les actuals dimensions de Ciutadella, que va més enllà del casc urbà, sinó també les urbanitzacions.

És urgent arribar a acords amb Direcció Insular de l’Estat per a demanar reforços de Policia Nacional i Guàrdia Civil que donin suport a les tasques de la Policia Local, com les de rondes pel nucli antic, i també multar les infraccions de tràfic que podem veure dia sí, dia també.

No podem vendre llum amb un Born peatonal, quan el que es fa és donar fum amb una cosa que ara per ara és irrealitzable, perquè ni hi ha aparcaments alternatius, no hi ha zones ACIRE pels residents, no es controla con cal la zona verda i tenim un caos que el que farà serà que, com hem dit, acabarem morint d’èxit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip