Cuina de ca nostra: Sopa de rotja i molls de roca Per Bep Al·lès

Ingredients: Rotja i molls de roca, els fetges dels molls, musclos de Maó, 1 ceba blanca grossa, 4 tomàtigues de ferro torrades, 2 grans d’all, Galeta picada, oli d’oliva, aigua i sal.

Elaboració: Bullirem el peix i uns musclos amb aigua que no sigui de l’aixeta amb un raig generós d’oli d’oliva, una ceba tallada a quarts, alls, julivert i llorer. A part farem una salsa d’alls i tomàtigues torrades, ho passam pel túrmix i mentres ho feim hi anam afegint una picada feta amb el fetges torrats del peix i un poc d’oli cru. Afegirem aquesta salsa al brou i ho deixem bullir un minuts. Hi posam galeta picada, com si fos sèmola o sopes torrades picades, perquè la faci espessir un poc. Abans haurem tret el peix i els musclos, els hi haurem llevat les closques als musclos i les espines als peixos i tornam a posar al brou els musclos nets i les polpes del peix, que pot ser rotja i molls per exemple, i també un poc de l’oli on hem fregit els molls, que li dóna un gust molt especial. Deixam que cogui uns cinc minuts a foc dolç i quan comenci a bullir apagam el foc, deixam reposar uns minuts i servim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.