Aprovades tres convocatòries d’ajuts per promoure l’autoconsum Aquesta convocatòria, que gestiona la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, es publicarà durant la segona quinzena de setembre

El Consell de Govern ha autoritzat el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, per disposar d’un pressupost total de 12.797.762,35 € destinats a tres convocatòries d’ajuts perquè empreses, particulars i administracions públiques impulsin instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable i la incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, així com per promoure la implantació de sistemes tèrmics renovables. Està previst que les convocatòries es publiquin durant la segona quinzena del mes de setembre.

Aquests programes d’incentius estan finançats amb els fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu. El Reial decret 477/2021 ha dissenyat un model per a la concessió d’ajuts basat en la col·laboració amb les comunitats autònomes, que poden desenvolupar-ne la tramitació i efectuar la gestió dels fons. A les Illes Balears, l’òrgan competent per instruir i resoldre el procediment de concessió en aquesta convocatòria d’ajuts estatals és la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, adscrita a la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

El Reial decret 477/2021 estableix un import d’ajut a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 13.399.755 €, dels quals 12.797.762,35 han de destinar-se a tres convocatòries d’ajuts distribuïts de la manera següent:

1.    Una convocatòria pública de subvencions de 5.621.482,71 € destinats al sector empresarial, amb les partides següents:

•    3,027 M€ per a autoconsum renovable en el sector de serveis.
•    605.449 € per a emmagatzematge en el sector de serveis.
•    1,172 M€ per a autoconsum renovable en altres sectors productius.
•    210.359 € per a emmagatzematge en altres sectors productius.
•    606.222 € per a la incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions existents en el sector de serveis i altres sectors productius.

2.    Una convocatòria pública de subvencions de 4.871.192,01 € destinats a particulars i a administracions públiques, amb les partides següents:

•    4,4 M€ per a autoconsum renovable en el sector residencial, administracions públiques i tercer sector.
•    345.763 € per a emmagatzematge en el sector residencial, administracions públiques i tercer sector.
•    115.254 € per a la incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions existents en el sector residencial, administracions públiques i tercer sector.

3.    Una convocatòria de 2.305.087,63 € destinats a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial.

Aquests programes d’incentius per a l’execució d’instal·lacions lligades a l’autoconsum i a l’emmagatzematge, amb fons d’energies renovables, així com a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, disposen d’un pressupost total de 660 milions d’euros en el conjunt de l’Estat. Els ajuts s’atorguen mitjançant concurrència simple, és a dir, les sol·licituds són ateses per rigorós ordre de presentació fins que s’esgotin els fons. Es poden presentar sol·licituds des del moment en què es publiquin les convocatòries fins al 31 de desembre de 2023. En cas que els fons s’esgotin, l’Estat té previst ampliar el crèdit a les comunitats autònomes que ho necessitin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca