FACUA reclama a la CNMC que digui quines elèctriques han inflat preus irregularment amb els canvis de tarifa L'associació demana transparència perquè els consumidors afectats puguin reclamar

ACN Barcelona .- FACUA ha reclamat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que aclareixi quines companyies elèctriques “han inflat il·legalment el preu de l’energia” aprofitant l’adaptació de les factures als nous trams horaris. Després que la pròpia CNMC hagi informat que ha detectat increments de fins el 30% del preu que serien irregulars, l’associació exigeix transparència perquè els consumidors puguin reclamar la devolució dels diners cobrats de més. FACUA ha escrit a la CNMC per avisar que considera “intolerable la falta de transparència” de Competència, que “oculta els noms de les companyies elèctriques”, dificultant les opcions de reclamar dels afectats.

Per això, FACUA exigeix a la CNMC que publiqui “els noms de les comercialitzadores que han aplicat pujades sense la deguda informació prèvia” i reclama al ministre de Consum, Alberto Garzón, que actuï en la mateixa línia. A més, l’associació també creu que el govern espanyol hauria d’instar Competència a “aplicar sancions a les empreses implicades per les irregularitats comeses”.

FACUA destaca també en un comunicat que els elèctriques tenen l’obligació d’informar als seus clients “de manera totalment transparent i comprensible” de qualsevol modificació dels contractes vigents quan els perjudica, perquè puguin cancel·lar-los sense penalització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip