Martí March posa en valor, la vacunació, l’experiència assolida i la coordinació per abordar en condicions el nou curs 2021/22

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha participat aquest dimecres a la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació presidida per la ministra Pilar Alegría i tots els responsables d’Educació de les comunitats autònomes per posar en comú les previsions d’inici de curs 2021/22 en cada territori.

A la seva intervenció, Martí March ha explicat els punts forts de cara al proper curs des de les Illes Balears. “He destacat l’experiència assolida el passat curs amb la convivència amb la pandèmia, els protocols aplicats, el manteniment del mateix nombre de docents, l’aposta per dotar els centres de dispositius de detecció de CO2 i filtres HEPA, la bona coordinació entre Salut i Educació a través d’EduCOVID, i totes les mesures de prevenció adoptades”. Quant als aspectes en que convé mantenir-se alerta, el conseller ha fet una crida a la prudència ja que l’experiència adquirida convida a mantenir la guàrdia davant futures mutacions del virus i per tant s’han de mantenir la precaució i les mesures als centres educatius.

“Nosaltres estam preparats per a l’inici de curs, que només es pot dur a terme amb una bona coordinació entre comunitats autònomes, ministeris de Salut i Educació i centres educatius. Pensam que la col·laboració de les famílies i la feina exemplar de professorat i alumnat farà possible començar bé el curs 2021/22. Si a això li afegim el bon funcionament del procés de vacunació , amb el 90% de professorat vacunat i un nombre creixent d’alumnat a partir de 12 anys també immunitzat, jo crec que estam en condicions per abordar millor el curs escolar, sempre amb prudència, prevenció i sense relaxar les conductes i protocols perquè hem de tornar a demostrar a  la societat que l’escola és l’espai més segur i hem d’evitar una tornada enrera i possibilitar un procés de normalitat educativa. Des de la Conselleria seguim treballant per començar el curs amb confiança, seguretat i il·lusió”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.