Luzón Rosado Colección Un rosat jove, amb molt bon bevent, 100% Monastrell

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi murcià de la DO Jumilla i que es defineix com a mediterràniament fruital. Es tracta del Luzón Rosado Colección, del Celler Luzón, elaborat amb Monastrell. Es tracta d’un vi jove i amb molta fruita, embotellat sense passar per període de repòs i que ens anirà molt bé a les nits d’estiu.

Nota de tast

Aspecte: Atractiu color salmó rosat.

Nas: Aromes expressius que recorden fruites vermelles com les cireres i les guindes, a més de tocs florals.

Boca:  Entrada en boca molt equilibrada, acidesa refrescant, cos mig i textura delicada. El seu pas final en boca és dolç i refrescant, amb sabors que romanen al paladar que ens poden recordar als caramels de cirera i confitures.

Maridatge

Marida amb ensalades fresques, marisc, plats lleugers, arrossos i pasta, carns blanques i carns vermelles amb salsa o adobades, peixos al forn i formatges.

Ideal per a ensalades on mesclem verdures de fulla amb fruites com una amanida d’endívia belga amb poma, taronja, panses i anous. Una ensalada de rúcula amb maduixes, dàtils i pinyons; ensalada d’endívia, magrana, poma, fruits secs i daus de bacó saltats; ensalada d’espinacs tendres amb meló, panses, anous i vinagreta de mel.

Gambes vermelles a la graella, escamarlans a la planxa amb all i julivert, escopinyes al forn, musclos amb maonesa, espardenyes amb sobrassada i mel, zamburinyes gratinades amb formatge semi de Son Piris.

Macarronada de gató, llengua amb ametlles, pilotes amb salsa d’avellanes, canons amb conill, rap a la marinera.

Conill amb cebes, entrecote al formatge de Binigarba, llomillo de vaca vermella al pebre, mitjana de vedella amb salsa de bolets, feixets de vedella o tall redó a la menorquina.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

Rotges, pagres, déntols, cànteres o morrudes as forn amb patates, llobarros i orades a la sal.

La guanyadora del sorteig ha estat la nostra subscriptora Maria Florit Barber, que reb l’Iris a Moyà, a Barcelona. També ha rebut un cantó de formatge semi curat de Son Piris i un bòtil d’oli d’oliva ecològic de Morverdra Vell.

Si voleu saber més d’aquest vi blan mediterràniament fruital el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella o també a la seva botiga on line www.vinum-menorca.com

 

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.