Menorca Talaiòtica - Unesco

Negueruela i Sánchez es reuneixen amb CAEB i Pimeb per a informar-los sobre l’execució del calendari d’ajudes del Govern central

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, s’han reunit aquest dimarts matí amb el secretari general de CAEB, Sergio Bertrán, i el president de Pimeb, Jordi Mora, per a informar-los sobre el compliment del calendari dels pagaments derivats del paquet d’ajudes de 855 milions destinats a les empreses i autònoms de les Illes aprovats per de el Govern central.

Tant Negueruela com Sánchez, qui ha participat des d’Eivissa, després d’assistir a la Conferència de presidents amb els consells, han traslladat a Bertrán i Mora que la setmana que ve es començarà la concessió de les ajudes a empreses (línia 2), tal com estava previst en el calendari marcat que es va donar a conèixer dies enrere. En aquest sentit dimarts que ve sortirà publicada en el BOIB una primera remesa d’empreses beneficiàries d’aquestes ajudes, que seran abonades pocs dies després.

A la sortida de la reunió, Negueruela ha recordat que les ajudes de la Línia 1 (autònoms que tributen per mòduls) es van començar a pagar fa un mes, quatre dies després de la primera resolució (el dia 24 juliol es va publicar aquesta primera resolució i dia 28 juliol ja es va fer el primer pagament) i que s’estan complint els terminis previstos.

A més, el 95% del nombre de sol·licituds d’autònoms que tributen per aquest sistema s’ha tramitat ja i, tal com s’havia acordat en la Mesa de Diàleg Social de la setmana passada, “la setmana que ve començaran les resolucions de la línia 2, les de les empreses, en els terminis previstos i tal com havíem plantejat en la Mesa de Diàleg Social”.

Negueruela ha destacat el treball realitzat per l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), de manera conjunta amb l’estatal, en el processament i verificació de dades, atès que la convocatòria està dissenyada per a facilitar que es presentin el major nombre d’empreses possible.

En aquest sentit, el conseller ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha insistit que “es compliran els terminis i la setmana que ve ja començarà, per a les empreses més petites, la concessió de la totalitat de les ajudes sol·licitades, la qual cosa donarà tranquil·litat”. “Som l’única comunitat autònoma que ha sol·licitat tota la informació a l’Estat de totes les empreses que s’han presentat a l’ajuda”, ha afegit Negueruela.

Per part seva, el secretari general de CAEB, Sergio Bertrán, ha agraït tant a Negueruela com a Sánchez la celebració d’aquesta trobada, així com “el fet que el Govern ens hagi donat certesa respecte a les dates de cobrament”. “És una notícia positiva per a la immensa majoria d’empreses a les quals representa CAEB”, ha abundat Bertrán.

Bertrán ha incidit en la necessitat d’impulsar aquestes ajudes i de “cobrar-les al més aviat possible”, per la qual cosa ha celebrat que puguin començar els pagaments al més aviat possible.

En la mateixa línia s’ha manifestat Jordi Mora, qui s’ha mostrat satisfet per el “compliment dels terminis previstos” en el pagament de les ajudes. “Estem molt satisfets perquè el 100% de les empreses més petites rebran el 100% del que han demanat”, ha abundat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.