Actes 8 Març

Armengol es reuneix amb el sector turístic de Mallorca per avaluar la temporada i avançar en consolidar el seu allargament Les Illes Balears han liderat el mercat turístic internacional, rebent el 30% de la totalitat de les arribades a l’Estat

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut aquest dimecres dematí al casal de Ca n’Oleo, a Palma, una reunió amb els principals representants dels agents socials i econòmics del sector turístic i amb el Consell de Mallorca per analitzar l’evolució de la temporada a l’illa i treballar conjuntament per consolidar el seu allargament.

Armengol ha assistit a la trobada acompanyada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la directora general de Turisme, Rosana Morillo. També hi ha participat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Segons ha informat Armengol en roda de premsa posterior a la reunió, el missatge principal i en què han coincidit tots els representats és en el d’avançar de manera conjunta en els protocols que permetin allargar l’actual temporada el màxim possible i, així, consolidar la recuperació turística d’enguany.

De fet, la presidenta del Govern ha manifestat que s’ha tractat d’una “reunió positiva” en què ha pogut agrair de manera personal el treball conjunt, així com “la capacitat per pactar estratègies i afrontar la pandèmia”. En aquesta línia, ha remarcat que les Illes Balears tenen “una temporada infinitament millor que el que moltes persones plantejaven” i que permeten a la comunitat “liderar el mercat turístic internacional”, ja que ha rebut el 30% del total d’arribades a l’Estat. A demés, en termes de despesa turística, la presidenta ha subratllat que un de cada tres euros que ha gastat un turista internacional a Espanya ho ha fet a les Illes Balears, amb una despesa total de 2.984 milions d’euros fins a juliol.

Durant el juliol d’enguany s’han recuperat dos de cada tres turistes que viatjaren a la comunitat en el 2019

Armengol ha explicat també que de juny a juliol s’han duplicat el nombre de turistes que han arribat a les Illes Balears, 1,86 milions entre nacionals i internacionals. En concret, s’ha assolit el 67% dels visitants que arribaren el juliol de 2019, convertint-se en la comunitat autònoma que més s’ha recuperat des d’aquesta data: “aquest juliol hem recuperat dos de cada tres turistes que teníem al 2019”.

També ha agraït tant a treballadors com empresaris, així com a la resta d’institucions i a la ciutadania, el “compromís individual i col·lectiu que ha fet possible que ens poguem protegir i tenir una realitat turística de forma segura”.

Per part seva, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha apuntat que “s’ha demostrat que Mallorca ha estat líder com a destinació segura i de qualitat, que ha merescut la confiança dels turistes tant nacionals com internacionals i que som els que millor hem reaccionat a la demanda gràcies a l’esforç de tothom, a la feina del Consell en promoció i accions conjuntes per allargar temporada i mantenir l’activitat el més temps possible”. També ha destacat l’oportunitat dels fons europeus en la recuperació i transformació econòmica.

Allargament de la temporada

Davant d’aquestes dades i amb la diagnosi compartida de la necessitat d’allargar la temporada el màxim possible, la presidenta ha anunciat que el Govern posarà en marxa una nova convocatòria de l’estratègia de co-màrqueting, valorada amb 2,5 milions d’euros, com l’anterior i que es va executar gairebé en la seva totalitat. Armengol ha explicat que es fa feina per “garantir la connectivitat nacional fins gairebé el mes de desembre i de l’internacional fins al 31 d’octubre per poder allargar la temporada a les quatre illes”.

Balears, líders en creixement econòmic

La presidenta ha apuntat que les Illes Balears ja varen començar a créixer econòmicament durant el primer trimestre de 2021 un 1% i que, ara, algunes institucions amb què el Govern comparteix diagnosi apunten que les Illes Balears lideraran el creixement econòmic de tot l’Estat en els propers mesos gràcies a la recuperació del turisme i el consum.

De fet, al juliol s’ha assolit el tercer mes consecutiu de creació d’empreses, amb un increment del 2,4%. Pel que fa a les persones autònomes, les Illes Balears es troben només a un 2,4% d’assolir la xifra rècord corresponent a 2019. En la mateixa línia, la comunitat registra la major taxa de reducció de persones en ERTO, amb un -22,7%.

La trobada s’emmarca en la línia del diàleg que el Govern manté des de l’inici de la pandèmia amb els agents econòmics, socials i entitats de les Illes Balears i que s’ha intensificat durant els últims mesos i setmanes per a establir una sortida coordinada i conjunta de les conseqüències econòmiques i socials de l’emergència sanitària de la COVID-19, amb l’objectiu d’anar fent seguiment i recollir les aportacions perquè la reactivació econòmica es mantingui en el temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.