Menorca Talaiòtica - Unesco

Els autònoms demanen “prudència” davant les dades d’ocupació i una reforma de la cotització La UATAE reclama noves convocatòries d'ajuts que millorin la competitivitat de tots els autonoms

Foto: Antxón Castresana@

ACN Madrid .- Els autònoms han demanat “prudència” davant les dades d’ocupació d’aquest dijous i una reforma de la cotització. La Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) considera que les xifres d’afiliació a la Seguretat Social confirmen la senda de recuperació. Tot i això, l’entitat ha assegurat que la consolidació d’aquest col·lectiu per sobre les 3,3 milions de persones a tot l’Estat subratlla la “urgència” d’abordar una reforma de la cotització per adequar-la als rendiments nets reals. Per altra banda, l’associació ha fet una crida a impulsar noves convocatòries d’ajuts orientades “estratègicament” perquè la recuperació “arribi a tots els autònoms i millori la seva competitivitat”.

“són necessàries decisions polítiques que apuntalin aquesta senda de recuperació i garanteixin que sigui justa”, ha assegurat la secretària general de UATAE, María José Landaburu.

L’afiliació al Règim Especial de Treballadors Autònoms de l’Estat ha baixat un 0,2%, equivalent a 7.358 persones, a l’agost respecte al juliol. Tot i això, UATAE ha assegurat que aquest descens és més lleu de l’habitual. De fet, en el mateix mes de 2019, la caiguda d’autònoms va ser de 17.282 afiliats.

Davant aquestes dades, la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) ha demanat “prudència”. L’entitat ha destacat la pèrdua d’afiliats a la Seguretat Social durant el mes d’agost i la caiguda en el nombre d’autònoms.

“És veritat que estem en una senda de rebot econòmic i recuperació en alguns sectors econòmics, però la realitat també és que hi ha molts autònoms i moltes empreses vivint una situació molt difícil en aquests moments. Siguem realistes i no llancem encara les campanes al vol”, ha assegurat el president d’ATA, Lorenzo Amor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.