OCIM Conjunts: Landscapes o la ductilitat de la música

 

La ductilitat és un valor cada com més apreciat en una orquestra de cambra perquè dona relleu a la qualitat dels músics que integren el grup; obre camp de repertori i permet exposar nous camins i, principalment, permet al públic accedir a altres músiques a través de programes diferents.

Aquesta és la pretensió del nou projecte de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, Landscapes- Paisatges, que, en aquest cas en format d’ensemble d’onze músics, s’entregarà a la versatilitat dels intèrprets a través del seu transitar per un paisatge sonor sorprenent, divers i actiu. El grup de cambra de l’OCIM, sota la direcció de Francesc Prat, oferirà el següent repertori: Max Richter: on the nature of daylight; Luigi Boccherini: la musica notturna delle strade di Madrid; Bohuslav Martinu: nonet H. 374 i Philip Glass: music in similar motion. Els concerts tindran lloc el 7 de setembre a les 20 hores al Castell de Sant Antoni de Fornells (taquilla inversa; aforament limitat a completar llocs disponibles) i el 8 de setembre a la mateixa hora a la Plaça S’Esplanada desCastell (concert gratüit; aforament limitat a completat llocs disponibles) Dos espais diferents per poder deixar-se endur per les associacions, remembrances o trobades de serendipitat amb el paisatge que cadascú, lliure, rememori.

Nascuda en el si de Joventuts Musicals de Maó l’estiu de 1998, i posteriorment també el suport de Joventuts Musicals de Ciutadella, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca va començar amb la idea d’aglutinar la majoria de músics professionals menorquins. L’any 2017 l’OCIM va emprendre un procés d’emancipació que li ha permès convertir-se en una associació independitzada. Des de llavors, l’orquestra ha continuat creixent en nombre de concerts i produccions pròpies.

FRANCESC PRAT, director artístic

Director d’orquestra i compositor que s’apropa a la música amb mentalitat oberta i reparteix el seu temps entre el repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània, per la que es sent especialment atret. Des de l’any 2018 és director artístic de l’OCIM. Va iniciar la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat i va prosseguir els seus estudis de oboè, piano i teoria alConservatori Superior de Música de Barcelona. Posteriorment es graduà en oboè a la Musikhochschule Luzern, de composició a la Hochschule für Musik Basel/Musik-Akademie der Stadt Basel, i en direcció a la Zürcher Hochschule der Künste.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.